Staňte se spolupracujícími fotografy Toulek českou minulostí

30. červen 2011

Český rozhlas vyhlašuje druhé kolo fotosoutěže na webu toulky.rozhlas.cz.

Po úspěchu prvního kola vyhlašuje Český rozhlas od 1. července do 15. září 2011 druhé, prázdninové kolo fotosoutěže Toulky českou minulostí. Léto je ideální příležitostí pro „toulky“ po místech, o kterých pořady oblíbeného rozhlasového seriálu vyprávějí. Soutěžící musí nyní oproti prvnímu kolu uvádět, ke kterému konkrétnímu dílu Toulek se jejich fotky vztahují. Autor vítězné fotografie získá cestovní retro radiobudík a CD komplet s 200 díly Toulek českou minulostí ve formátu MP3 dle vlastního výběru. Soutěžící, kteří se umístí na 2. a 3. místě získají CD komplet s 200 díly Toulek českou minulostí dle vlastního výběru a soutěžící na 4. až 6. místě CD s 50 díly Toulek českou minulostí dle vlastního výběru.

V prvním kole soutěže jsme obdrželi na 700 snímků, což nám potvrdilo, že web Toulky českou minulostí je skutečně atraktivní. Proto jsme se rozhodli vyhlásit i kolo druhé. Vítězné a další zdařilé fotografie budeme dále zařazovat k jednotlivým dílům Toulek českou minulostí na web toulky.rozhlas.cz. Zde si můžete přečíst všechny díly tohoto rozhlasového seriálu, který se vysílá od roku 1995. Novější díly si můžete na internetu také poslechnout,“ říká ředitel Internetu Českého rozhlasu Alexandr Pícha.

Vítězem 1. kola fotosoutěže se stal Zdeněk Pudil s fotografií zachycující rekonstrukci bitvy u Slavkova. Z dalších autorů porota vybrala Danielu Mohylovou, Lucii M. (autorka si nepřeje zveřejnění celého jména), Luboše Vašuta, Vladimíra Dvořáka a Roberta Vlka. Vítězné snímky si můžete prohlédnout na webu toulky.rozhlas.cz.

Základní podmínky pro účast ve 2. kole soutěže:

1) Každý autor má právo do soutěže zaslat nejméně jednu a nejvíce 10 fotografií ilustrující některý z textů Toulek českou minulostí.
2) Zasláním svých fotografií soutěžící potvrzuje, že je jejich autorem a že souhlasí s jejich zveřejněním na webu Českého rozhlasu.
3) Každá soutěžní fotografie musí být přiřazena k některé z kapitol Toulek českou minulostí (stačí označit pořadovým číslem kapitoly / schůzky) a musí ilustrovat konkrétní text. Soutěžící musí tento text k fotografii přiložit.
4) Soutěžní fotografie musí být zaslány v minimálním rozlišením 1280 x 960 dpi na emailovou adresu fotosoutez@rozhlas.cz

Kompletní pravidla naleznete na webu toulky.rozhlas.cz.

Do tří týdnů po ukončení soutěže vybere porota složená ze zástupců Českého rozhlasu 6 vítězných snímků, jejichž autoři budou oceněni. Kritérii hodnocení budou opět dostatečná technická kvalita snímku s ohledem na jejich amatérský původ, zachycení místa nebo děje historické události a dobové atmosféry vztahující se ke konkrétnímu dílů seriálu a také estetická úroveň snímku. Dále vybere i fotografie splňující podmínky soutěže, které budou na webu toulky.rozhlas.cz přiřazeny k jednotlivým dílům.

Pořad Toulky českou minulostí vysílá Český rozhlas Dvojka každý týden v neděli v 8:05. V reprízách je vysílá ČRo Leonardo, ČRo Brno a další regionální stanice Českého rozhlasu.

Pro více informací kontaktujte:
Magdaléna Dittlová, produkce, tel. 221 55 2826, mob.: 602 178 256.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace