Start.rozhlas.cz - soutěž zná vítěze

3. duben 2011

Vítězkou soutěže START.rozhlas.cz se včera stala Ilona Brymová z Vysočiny. Posluchači Českého rozhlasu a návštěvníci TEENWEBU jí ve finálové části hlasování poslali přes 1800 hlasů. Ilona ve včerejším slavnostním finále soutěže Česko zpívá získala hned dvě další ocenění: 2. místo v kategorii sólisté ve věku 15 – 26 let a Cenu diváků.

„Tak těsný souboj nikdo nečekal. Hlasy pro finalistky pěvecké soutěže Českého rozhlasu přicházely až do půlnoci ze čtvrtka na pátek. Nakonec se z vítězství po měsíčním hlasovacím maratónu raduje sedmnáctiletá Ilona Brymová z Velké Bíteše. Slyšet jste ji mohli jako interpretku písničky Hvězdy jako hvězdy. Tu v české verzi známe v podání Lucie Bílé“, odhalil zákulisí soutěže Ruzbeh Oweyssi, intendant regionálních studií Českého rozhlasu.

Ilona studuje na Pražské konzervatoři a kromě zpívání hraje i na klavír. Je to vyloženě soutěživý typ a účastí ve START.rozhlas.cz chtěla získat nové zkušenosti. "Je to úžasný, protože jsem to nečekala. Nevěděla jsem, jak to dopadne, takže to pro mě bylo velký překvapení a jsem nadšená. Ta soutěž mi dala to, že na sobě pořád musím pracovat. Nezažila jsem soutěž, ve které by byla větší prestiž. Vím, že nesmím usnout na vavřínech a musím dál pracovat a zdokonalovat se", řekla vítězka bezprostředně po vyhlášení výsledků. Mezi dosavadní Iloniny úspěchy patří 1. místo v soutěží Podhorský čtyřlístek, 2. místo v klání Slavíci ve školní lavici, 2. místo ve Zlaté loutně a účast v semifinále zlínského Czechtalentu.

V odborné porotě pod vedením profesora Pražské konzervatoře Eduarda Klezly zasedli například skladatel a dirigent Ota Baláž nebo hudební skladatel a zároveň programový ředitel Českého rozhlasu Lukáš Hurník. Ten se k soutěži vyjádřil slovy: „Jsem opravdu příjemně překvapen velmi vysokou úrovní mladých zpěváků. Cílem Českého rozhlasu je právě podpora mladých talentů, proto nezůstaneme jen u soutěže samé, ale podpoříme letošní vítěze i do budoucna. Iloně Brymové gratuluji a přeji, ať ji rozhlasový START pomůže odstartovat úspěšnou kariéru zpěvačky!“

START.rozhlas.cz je pěvecká soutěž, kterou vyhlásil Český rozhlas v rámci soutěže Česko zpívá. Podle pravidel může každý amatérský zpěvák do soutěže zaslat jednu nahrávku své písně. Celkem se letos přihlásilo 164 mladých talentů z celé České republiky i ze Slovenska. Porota z nich vybrala nejlepších dvacet nahrávek, které v průběhu března vysílaly všechny regionální stanice Českého rozhlasu. O vítězi rozhlasové pěvecké soutěže mohli rozhodnout posluchači pomocí sms zpráv. Vyhlášení vítězů soutěže START.rozhlas.cz proběhlo včera, 2. dubna, ve společenském centru UFFO v Trutnově v rámci finále soutěže Česko zpívá. Profily dvaceti finalistů a jejich nahrávky najdete na webových stránkách START.rozhlas.cz. Vše o soutěži Česko zpívá na www.ceskozpiva.cz.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace