Šťastný pátek třináctého pro soutěžícího Křížem krajem

17. červenec 2012

Turistická soutěž Křížem krajem není ani ve své polovině a už zná vítěze bonusové ceny v podobě hodinek zn. Casio. Ty získal Tomáš Smelík z Havířova za nejrychleji doručenou a správně vyplněnou hrací kartu. Ta byla doručena do Českého rozhlasu Ostrava v pátek 13. července.

Necelé dva týdny od oficiálního začátku turistické soutěže Křížem krajem stačily Tomáši Smelíkovi ke kompletnímu vyplnění soutěžní karty. Jak sám přiznal, byl motivován bonusovou výhrou v podobě hodinek Casio Quartz mod. 3197, aby co nejrychleji obešel všech dvanáct turistických cílů soutěže, vyplnil kartu razítky a zároveň správně odpověděl na zadané otázky. Přesto nevěřil, že by mohl být první. „Většinu cílů jsem se snažil zdolat na kole. Využil jsem svátků a víkendů, kdy jsem navštívil i více cílů během jednoho dne. Počasí ne vždy přálo a tak jsem někdy i pořádně zmokl. Odměnou mi však byla pěkná místa, která jsem nově poznal - například jeskyně Na Špičáku nebo vodní elektrárna Dlouhé Stráně. Z otázek mi pak nejvíce dala zabrat ta, která se ptala na „Hrčavskou bojtku“. Při pátrání mi nepomohl ani osvědčený internet. Správnou odpověď jsem zaslechl až v pořadu Křížem krajem Českého rozhlasu Ostrava,“ popisuje své zážitky z putování Tomáš Smelík. „Kdybych nebyl motivován bonusovou výhrou, zdolal bych všechny cíle v klidu během celých prázdnin. Jsem rád, že ta námaha za to stála a mám upřímnou radost z výhry,“ doplnil Tomáš Smelík. Kromě bonusové výhry, kterou do soutěže dodal mediální partner soutěže Deník, může Tomáš Smelík získat další ceny. Jeho karta je dále zařazena do konečného vyhodnocení, které proběhne 5. září.

V neděli 1. července odstartoval již osmý ročník oblíbené turistické soutěže s názvem „Křížem krajem“. Letos nově spojily síly ostravské a olomoucké regionální studio Českého rozhlasu a pořádají soutěž společně. Soutěžní karta tak zavede účastníky na dvanáct zajímavých míst obou krajů. Výherci se mohou těšit na výhry v podobě zájezdů, horských kol, elektroniky, sportovního vybavení a dalších atraktivních cen. V určených cílových místech musí soutěžící sbírat do soutěžní karty razítka a zároveň správně zodpovědět otázky, které se týkají právě těchto cílů. Soutěžní kartu najdou zájemci v průběhu soutěže ve všech informačních centrech obou krajů, v cílových místech a samozřejmě na recepcích obou regionálních stanic Českého rozhlasu. Nápovědy k zadaným otázkám uslyší soutěžící během prázdnin v některém z dopoledních vysílání obou stanic. Vyplněné soutěžní karty musí být odevzdány do 31. srpna. Vyhlášení výsledků pak proběhne ve vysílání obou stanic ve středu 5. září. Výhercem se stane ten, komu se podaří nejlépe vyplnit soutěžní kartu. Nejdříve se bude hodnotit počet získaných razítek, poté počet správně zodpovězených otázek. V případě shody u více soutěžících rozhoduje o pořadí výherců správně zodpovězená tipovací otázka nebo nejbližší tip.

Spustit audio