Tajemná vůně Islandu ve vysílání ČRo Ostrava

4. srpen 2011

Český rozhlas Ostrava nabízí svým posluchačům další mimořádný hudební zážitek. V úterý 16. srpna v 18 hodin vystoupí ve studiu S1 v rámci série Radio Ostrava Live islandská skupina Árstíðir, která zavítá do České republiky, a do střední Evropy vůbec, poprvé.

Tajemná vůně osamělého Islandu, zabalená do skvělých poprockových melodií – i tak by se dala charakterizovat tvorba islandské kapely Árstíðir. Šest mužských hlasů se proplétá v typické severské polyfonii, která staví harmonii na jiných principech, než jsme zvyklí, a vytváří tak pocit mrazivého napětí. Silná smyčcová sekce dodává formaci Árstíðir plný zvuk, který pohltí a nadchne každého posluchače.
I když nejde o klasickou taneční kapelu, nic to neubírá na ohromné síle a energii, kterou Árstíðir vyzařuje. Kapela už po dvou letech své existence prokázala na mnoha zahraničních turné v Rusku a severní a západní Evropě, že není třeba rozumět islandštině nebo znát tradice tohoto malého prastarého národa, abyste na konci koncertu stáli a tleskali se slzami v očích.

Návštěvníci veřejně přístupného koncertu, který proběhne ve studiu S1 Českého rozhlasu Ostrava, budou tak mít 16. srpna příležitost slyšet písně, které právě vyhrávají žebříčky hitparád například ve švédských rádiích. Posluchači Českého rozhlasu Ostrava uslyší první hodinu koncertu, který začíná v 18 hodin, v přímém přenosu.

Vstupenky v hodnotě 80,- Kč lze zakoupit na recepci Českého rozhlasu Ostrava a v Ostravském informačním servisu.

Český rozhlas Ostrava naladí posluchači na frekvencích: REGION 99,0 FM * Ostravsko 107,3 FM * Těšínsko 105,3 FM * Opavsko 102,6 FM * Bruntálsko 95,5 FM nebo také na internetových adresách: www.rozhlas.cz/zive a www.play.cz/cesky-rozhlas-ostrava.

Spustit audio