U Kalicha každý pátek po 12. hodině na Dvojce

11. duben 2012

V novém pořadu Dvojky Českého rozhlasu se každý pátek scházejí a hovory vedou Tomáš Töpfer, Vítězslav Jandák, Gustav Oplustil a jejich host.

Každý pátek můžete s Českým rozhlasem Dvojka navštívit známý pražský hostinec U Kalicha. Právě tady se totiž scházejí herci Tomáš Töpfer, Vítězslav Jandák a scénárista a režisér Gustav Oplustil a s nimi vždy zajímavý host.

„Sezením našich „pátečníků“ u „Kalicha“ navazujeme na bohatou tradici literárních a společenských setkání v této legendární pražské oáze.“ říká Václav Lautner, vedoucí slovesné redakce Dvojky.

Hostinec U Kalicha mezi prvními proslavil „dobrý voják Švejk“, hlavní hrdina knihy Jaroslava Haška, mezinárodní proslulost pak získal např. i díky německému divadelníkovi Erwinu Piscatorovi, který dramatizaci románu uvedl na počátku 30. let v Berlíně. U Kalicha se vždy potkávali významní umělci, lidé „neobyčejní i obyčejní“…

Mezi první hosty pořadu U Kalicha patří herečka Ivanka Devátá, dále se můžete těšit na Terezu Kostkovou, Michala Pavlatu, Petra Kostku, Pavlínu Filipovskou, Ivana Štědrého a další osobnosti. Český rozhlas Dvojka udělá všechno pro to, aby genius loci tohoto prostředí, veselé i vážnější hovory o věcech časových i nadčasových, herecká vzpomínání a vyprávění a dobrá pohoda putovaly po rozhlasových vlnách i za vámi.

Zábavný pořad U Kalicha vysílá Český rozhlas Dvojka od 13. dubna každý pátek po dvanácté hodině.

Více na dvojka.rozhlas.cz

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace