Vaječný vyběhlík s jablky

V receptech našich babiček se dozvíme, jak si hospodyně poradily s vykoledovanými vajíčky, i pro vás může být inspirací recept na vaječný vyběhlík s jablky.

Ingredience
  • 6 vajec
  • ¼ l mléka
  • 10 lžic polohrubé mouky
  • špetka soli
  • ½ kg jablek
  • tuk na vymazání formy
  • tlučený cukr s vanilkou nebo skořicí

Do prosáté mouky postupně přiléváme mléko rozkvedlané se solí a vejci. Hladké těstíčko v hustotě asi jako na palačinky vlijeme do pekáče s rozehřátým olejem, poklademe oloupanými tenkými plátky jablek. Pečeme v horké troubě, až těsto vyběhne nahoru a okraje se zbarví dozlatova. Upečený vyběhlík podáváme sypaný moučkovým cukrem s vanilkou nebo skořicí.