Výlet na kole s rozhlasem

6. červen 2012

Po Moravských vinařských stezkách se opět vydají cyklisté a posluchači Českého rozhlasu Brno. V sobotu 9. června pořádá Český rozhlas Brno společně s dalšími partnery již desátý pohodový výlet na kolech, tentokrát Mikulovskem s přejezdem na rakouský Galgenberg.

Účastníci výletu budou opět ze sedla svých kol poznávat krásná místa jižní Moravy a objevovat vinařské tradice. Cyklovýlet je vždy připraven na vyznačené trase se zastávkovými místy u vinařů, v památkových objektech a dalších výjimečných bodech. Organizaci cyklovýletu připravuje rozhlas společně s Nadací Partnerství. Startujeme 9. června na náměstí v Mikulově. Cyklisté se mohou registrovat od 9 do 11 hodin. Obdrží mapku trasy a mohou si zakoupit i soutěžní kupon se skleničkou. V 10 hodin proběhne slavnostní start. Kompletní okruh je vyznačen z Mikulova na Galgenberg, Nový Přerov, Brod nad Dyjí, Dolní Dunajovice, Březí zpět do Mikulova v délce asi 47 kilometrů. Připravena je i zkrácená rodinná trasa v délce asi 30 kilometrů. Po cestě mohou cyklisté sbírat razítka do soutěžního kuponu a zúčastnit se soutěže o hodnotné ceny, např. o trekové kolo, batohy, dresy a bohaté sady cyklopříslušenství. Kupony pak odevzdají v cíli mezi 14. až 18. hodinou. Slosování kuponů proběhne v pondělí 11. června ve vysílání Českého rozhlasu Brno.
Účastníci rozhlasového cyklovýletu se mohou v cíli, na mikulovském náměstí, zúčastnit doprovodného kulturního programu Partnerská města baví Mikulov s vystoupeními hostů z Galanty, Šumperka i z domácího Mikulova. Nebudou chybět regionální speciality a otevřené památky.
Pro cyklisty posílily České dráhy spoje z Brna do Břeclavi a následně do Mikulova. Další informace najdete na internetových stránkách Českého rozhlasu Brno brno.rozhlas.cz.
Kontakt a info: Alena Podlucká, Český rozhlas Brno, public relations, alena.podlucka@bo.rozhlas.cz, tel. 542 523 205, 606 728 998

Spustit audio