Záznam koncertu Vojtěcha Dyka s big bandem

19. duben 2012

Dnes večer vystoupí v Domě kultury města Ostravy brněnský profesionální big band „B Side Band“ spolu s Vojtěchem Dykem. Český rozhlas Ostrava koncert natočí a hodinový záznam nabídne svým posluchačům o týden později, ve čtvrtek 26. dubna od 18.00 hodin.

Jarní turné B Side Bandu zavítá do čtyř měst republiky. Doprovázet muzikanty svým zpěvem bude známý divadelní a filmový herec, zpěvák skupiny Nightwork Vojtěch Dyk. Právě dnes od 19.00 hodin vystoupí big band spolu s Vojtěchem Dykem ve vyprodaném sále Domu kultury města Ostravy. V rámci programu zazní cover verze světových rockových hitů v energických swingových aranžmá. Návštěvníci se mohou těšit například na Can´t Buy Me Love od Beatles, Smells Like Teen Spirit od Nirvany, Everybody Hurts od R.E.M. a mnoho dalších známých písní v úpravě pro big band,“ říká Lucie Karafiátová z pořadatelské agentury Bujo Art Production.
Český rozhlas Ostrava natočí z celého koncertu záznam. Ten pak v hodinovém sestřihu nabídne svým posluchačům o týden později, ve čtvrtek 26. dubna od 18.00 hodin.

Dvacetičlenný B Side Band založený v roce 2006 navazuje na tradici legendárního big bandu Gustava Broma. Představou zakladatele a lídra bandu Josefa Buchty bylo vytvořit moderní a nad žánrový big band. Band má za sebou stovku úspěšných vystoupení na prestižních akcích, mezinárodních festivalech nebo účast v projektu Tribute to Frank Sinatra. Spolu s ním už na koncertech účinkovali sólisté zvučných jmen – Dan Bárta, Matěj Ruppert, Tereza Černochová, Roman Holý.

Český rozhlas Ostrava naladí posluchači na frekvencích: REGION 99,0 FM * Ostravsko 107,3 FM * Těšínsko 105,3 FM * Opavsko 102,6 FM * Bruntálsko 95,5 FM nebo také na internetových adresách: www.rozhlas.cz/zive a www.play.cz/cesky-rozhlas-ostrava.

Spustit audio