Zveme vás na jedinečný koncert BROLNu a vítězů pěvecké soutěže Zpěváček – Děti a píseň 2015

9. říjen 2015

Přijďte se podívat a podpořit vítěze dětské folklorní přehlídky Zpěváček. Už tuto neděli 18. října 2015 od 18:00 se představí na veřejné nahrávce ve studiu S1 v budově Českého rozhlasu na Vinohradské 12 v Praze.

Vítěze doprovodí Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů BROLN.
Na obdobnou akci se můžete těšit také v Ostravě, 28. října ve studiu Českého rozhlasu Ostrava.

Jak to probíhalo

Ve dnech 3. a 4. října 2015 se v Městském divadle ve Žďáru nad Sázavou sešlo dvacet nejlepších dětských interpretů lidové písně z celé České republiky, aby před odbornou porotou změřili síly. Porota zasedla ve složení Jan Rokyta ml. (předseda poroty), Zdeněk Bláha, Václav Švík, Josef Krček, Růžena Děcká, Zuzana Blahunková a Klára Obručová.


TOP 10
Hana Františáková (Frýdek Místek)
Veronika Kachlová (Bohumín)
Ewa Kurková (Písečná)
Barbora Larischová (Opava)
Eliška Minksová (Frýdek Místek)
Markéta Přibková (Domažlice)
František Polách (Hranice - Drahotuše)
Šťěpán Pospíšil (Janová)
Alois Stavárek (Jihlava)
Kateřina Vrzalová (Velká Bíteš)

Všichni zúčastnění, kteří účinkovali v celostátním kole postupové přehlídky Zpěváček – Děti a píseň, prošli náročným sítem místních, regionálních a zemských kol. Cílem všech bylo dostat se mezi těch deset nejlepších.

Všechny mladé zpěváčky bravurně doprovodili hráči z Brněnského rozhlasového orchestru lidových nástrojů a Lidové hudby Gaudeamus VŠE Praha.

Hlavním pořadatelem postupové přehlídky byl BROLN, jehož snažení finančně podpořilo Ministerstvo kultury České republiky, statutární město Brno a město Žďár nad Sázavou.

Spustit audio