16. ročník soutěže přilákal nové soubory

4. leden 2007

Do 16. ročníku Národní rozhlasové soutěže Concerto Bohemia 2007 se přihlásilo celkem 23 souborů a orchestrů. Devět z nich v kategorii symfonických či smyčcových orchestrů a čtrnáct v kategorii dechových orchestrů.

"V letošním roce budou soutěžit nejen soubory či orchestry, které se soutěže Concerto Bohemia zúčastňují pravidelně (např. Pražská konzervatoř, Gymnázium Jana Nerudy Praha, Konzervatoř České Budějovice, ZUŠ Praha 10 - Hostivař a další), ale také soubory ze základních uměleckých škol, které se soutěže zúčastní poprvé (např. ZUŠ Plzeň, ZUŠ Svitavy, ZUŠ Sezimovo Ústí). V kategoriích dechových orchestrů jsme navíc zaznamenali nárůst souborů s jazzovým zaměřením," říká tajemnice soutěže Iva Stanglová.

Soutěže Concerto Bohemia se mohou zúčastnit soubory a orchestry z České republiky, jejichž jednotliví členové v roce soutěže nepřekročí 16 nebo 25 let. Soutěž se koná ve dvou kolech, kandidáti se prvního kola soutěže zúčastní prostřednictvím demonstračního snímku, který zašlou do Českého rozhlasu. Odborná porota pak na základě ukázkových snímků vybere ty soubory, jejichž soutěžní repertoár ve druhém kole soutěže natočí Český rozhlas.

Podrobné informace o letošním ročníku soutěže naleznete zde.

Spustit audio