Babiččin vaječný šňaps

Francouzi a Angličané se po staletí přou o řadu věcí. Mimo jiné i o původ vaječného likéru. Jak připravit domácí vaječný likér podle babiččina receptáře?

Ingredience
  • 8 ks žloutků
  • 15 dkg cukru
  • 1/2 l smetany
  • 1 ks vanilkový lusk
  • 1/3 lžičky skořice
  • 1/4 l pálenky

Žloutky utřeme a zředíme trochou smetany. Do hrnku dáme zbytek smetany a vanilku, nádobu vložíme do vodní lázně a přivedeme k varu. K horké smetaně přidáme žloutkovou směs a šleháme, až se téměř vaří. Stáhneme z ohně a mícháme do zchladnutí. Doplníme pálenkou (nebo jinou lihovinou) promícháme, procedíme do lahve a uložíme v chladu a temnu.