Concerto Bohemia 2019 zná své vítěze

9. leden 2019

Odborná porota ve složení Jana Boušková, Igor Ardašev, Leoš Čepický, Daniel Veis a Igor Tausinger určila na svém zasedání v pondělí 7. ledna 2019 vítěze 28. ročníku Národní rozhlasové soutěže orchestrů a souborů mladých interpretů z České republiky Concerto Bohemia 2019.

Z dvanácti přihlášených těles porotci vybrali šest nejlepších. Vítězné soubory a orchestry vystoupí na dubnovém Koncertu vítězů a natočí ve spolupráci s hudebním režisérem a mistrem zvuku profesionální nahrávku ve studiích Českého rozhlasu, která bude vydána na společném kompilačním CD.

„Stejně jako vždy, byl jsem překvapen vysokou interpretační úrovní některých souborů. A také kreativitou v instrumentálních vlastních úpravách různých známých titulů.“, říká Igor Tausinger, bývalý režisér Českého rozhlasu, který v minulosti často pomáhal při natáčení soutěžních snímků právě do Concerto Bohemia.

Pro Janu Bouškovou to naopak byla první zkušenost s touto soutěží: „Protože toto byla moje první zkušenost v porotě Concerto Bohemia, jsem velmi mile překvapena účastí a úrovní souborů, které se do soutěže přihlásily. Výkony i těch nejmladších byly tak vynikající, že věřím, že jsem byla svědkem budoucích známých osobností.“

Porota zvolila tyto vítězné soubory soutěže Concerto Bohemia 2019:

SOUBORY A ORCHESTRY VĚKOVÉHO PRŮMĚRU DO 16 LET
Šmidlátka – vítěz kategorie
Tikari Flutes
Penquins

SOUBORY A ORCHESTRY VĚKOVÉHO PRŮMĚRU DO 21 LET
Tremolo – vítěz kategorie
Smyčcový orchestr Pražské konzervatoře

SOUBORY A ORCHESTRY VĚKOVÉHO PRŮMĚRU DO 25 LET
Big Band Evropská – vítěz kategorie

Vítězové jednotlivých kategorií získávají finanční odměnu ve výši deseti tisíc korun. Všechny vítězné soubory vystoupí na Koncertu vítězů, který se bude konat v pátek 26. dubna 2019 v pražském Žofíně.

Kompletní výsledky si můžete prohlédnout v přiložené Výsledkové listině Národní rozhlasové soutěže orchestrů a souborů mladých interpretů Concerto Bohemia 2019.

Spustit audio