Za mikrofonem jsem už od roku 1992, je to už hodně dlouho! V Českém rozhlase jsem začínala v roce 1999, kdy jsem byla zpravodajkou pro bývalé okresy Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou pro Český rozhlas Brno. Po vzniku stanice na Vysočině jsem se vrátila jako moderátorka - průvodkyně dopoledním Tandemem. Po nějaké době mě odvolaly mateřské povinnosti, stihla jsem dvě děti k mému prvnímu.
Rádio byl můj sen už od druhé třídy základní školy. Vždycky jsem ho poslouchala a vždycky jsem chtěla být jeho součástí. Nikdy jsem ani na chvilku nepřipustila, že budu v životě dělat něco jiného a pořád a všude ho poslouchám. Původně jsem ale vystudovala jazyky (angličtinu, francouzštinu, právě se učím další, španělštinu) a doma občas překládám nebo opravuji různé texty a knížky. Stíhám ale i chodit na koncerty, do divadla, fotit, číst a cvičit.
Všechny články
-
Melounové dobroty
Melouny představují dokonalé osvěžení, červený vodní meloun se dá ale využít i v kuchyni.
-
V Jihlavě ještě v polovině 20. století stával zámeček. Patřil rodině Bechiniů z Lažan
V Jihlavě kdysi stával zámek rodiny Bechinie z Lažan. Sídlo rodu, jehož rodokmen sahá až do dob Jana Lucemburského, za komunismu zbourali.
-
Rajčatová salsa
Pochází z Mexika a existuje jich mnoho druhů. Skvěle se hodí k plackám tacos, grilovaným masům, rybám na grilu i kukuřičným chipsům. Salsa je už i u nás známá omáčka.
-
Vepřový řízek
Je vůbec potřeba radit, jak připravit klasický řízek? Copak to všichni dávno neumíme, vždyť jde o jedno z našich nejoblíbenějších jídel. Na druhou stranu, když člov...
-
Sokolové z Přibyslavi mají před letošním všesokolským sletem rekordní účast. Cvičí i chlapci a muži
Na místním sletu jich cvičilo 135 a v Praze se představí rovná stovka. Členové Sokola Přibyslav se na letošní XVII. všesokolský slet v Praze vydají s osmi skladbami.
-
Osvěžující ledová káva
Spojit příjemné s chutným v podobě ledové kávy nás milovníky tohoto nápoje většinou napadne s prvními teplými dny. Ledová káva ale není jen jedna.
-
Veganská zeleninová směs
Dvě pánve, několik ingrediencí a chuť exotiky, přestože uvaříme hlavně ze zeleniny a hub. Výsledek můžeme kombinovat se salátem, zabalit do tortily nebo přiložit k masu.
-
Zastřené vejce sous-vide
Francouzský výraz sous-vide slýcháme v gastronomii čím dál častěji. Sous vide znamená doslova ve vakuu.
-
Nepečený dort s letním ovocem
Léto je skvělé nejen proto, že je většinu dní příjemné teplo, ale také proto, že začíná zrát ovoce.
-
Rozdělávka s liškami
Několik receptů, které se dědí z generace na generaci, máme i u nás doma. Moje severomoravská babička kombinovala své zděděné recepty s bohatstvím Vysočiny.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »