Káva o čtvrté v iRadiu

7. březen 2017

Kapacity pro nahrávání pořadů do iRadia jsou zcela naplněny. Zařazení Kávy o čtvrté by znamenalo vyřazení jiného pořadu.

Dobrý den,

proč nevysíláte o tom, co se posluchačům nelíbí? (Ohlas na průběh debaty v Kávě o čtvrté, pozn. kanc. ombudsmana)

Kde lze vyhledat starší pořady Káva o čtvrté kromě denních záznamů? Proč není tento pořad v iRadiu?

Děkuji předem za odpověď.

Zdeněk Pilný

<hr/>

Vážený pane Pilný,

děkuji Vám za účast v diskusi k pořadu Káva o čtvrté. Pozval jsem si včera k mikrofonu šéfredaktora Dvojky, aby mohl bezprostředně reagovat na ohlasy posluchačů. A je spravedlivé vedle kritických názorů vnímat i ty pozitivní. Mám zkušenost, že po každém pořadu Káva o čtvrté s mou účasti, když vyslechnu několik kritických telefonátů, dostanu i pár milých dopisů, v nichž mi pisatelé sdělují, jak jsou s vysíláním Českého rozhlasu spokojeni. Zkrátka svět je barevný a tato barevnost, chcete-li různorodost má své místo i v pořadu typu Káva o čtvrté.

Na Váš dotaz, kde můžete vyhledat starší díly Kávy o čtvrté, je jasná odpověď – denní záznamy. Nejste první posluchač, který by si přál, aby kromě této možnosti byla Káva o čtvrté zařazena jako samostatný pořad do iRadia. Probíral jsem to jak s vedením Dvojky, tak s Novými médii, jež iRadio spravují, a dospěl jsem k závěru, že, jak se říká, kapacity jsou zcela naplněny a příprava Kávy o čtvrté jako samostatného pořadu do iRadia by byla možná za předpokladu, že by Dvojka z iRadia vyřadila nějaký jiný pořad. Je to stále ke zvážení, vedení Dvojky je o tomto problému informováno. Váš dopis je dalším podnětem k tomuto řešení.

Přeji Vám pěkný víkend a srdečně Vás zdravím.

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio