Koncert Antonína Gondolána u nevidomých dětí

10. prosinec 2010

2. prosince 2010 proběhlo v překrásném sále školy Jaroslava Ježka již osmé slavnostní setkání s nevidomými dětmi, které připravilo Nakladatelství a vydavatelství Českého rozhlasu.

Při této příležitosti jsou předávány všem školám podobného typu v České Republice nové tituly v klasické podobě i Braillově písmu, které připravujeme ve spolupráci s Knihovnou a tiskárnou pro nevidomé K. E. Macana. Pro děti jsou připraveny ale i další drobné dárky včetně CD a knih pro internátní školy.

Tradičně je při této příležitosti pořádán i odpolední koncert, jehož dramaturgie vychází tematicky z obsahu aktuálně vydaných titulů v populární řadě, což jsou právě skladby, které v repertoáru mladým hudebníkům chybí. V průběhu roku účinkovali Antonín Gondolán, Karel Růžička a Radek Němejc bez nároku na honorář a dětem tak připravili naprosto nezapomenutelný zážitek, což ocenily nejen aplausem, ale i zpíváním a bubnováním při produkci. Na koncertě si zazpívala i Sarah Kaliaschová, žákyně školy Jaroslava Ježka, která dostala možnost natočit jednu píseň na nově vydaném CD A. Gondolána „Vlastní cestou“, které je součástí již 13. Radio-alba.

Spustit audio