On-line Týdeník Rozhlas a ČRo Plus v něm

18. duben 2017

Týdeník Rozhlas jsou za poplatek přístupná na stránce floowie.com.

ČRo plus

Vážený pane doktore,

jsem mnohaletým posluchačem ČRo a předplatitelem Týdeníku Rozhlas. Když dovolíte, rád bych se Vás zeptal na následující věci:

Je někde na Webu ČRo digitální verze Týdeníku rozhlas dostupná např. po úhradě poplatku? Rád bych poslal některé zajímavé články TR přátelům za oceán.

Na stanici ČRo plus jsou nyní zajímavé pořady a interview, přičemž sloupek stanice Plus je v programu TR pouze vágní a potenciální posluchač musí navštívit program na webu, chce-li si vybrat. Myslíte, že by byla naděje na přeuspořádání programu v TR a zařazení důstojného programového přehledu pro stanici Plus?

Vím, je to poměrně rozsáhlá pracovní investice.

Děkuji.

Přeji Vám úspěch a pracovní uspokojení v náročné funkci ombudsmana ČRo.

Se srdečným pozdravem

Jiří Korecký

<hr/>

Vážený pane Korecký,

děkuji Vám za zajímavé dotazy týkající se mého dlouholetého působiště – Týdeníku Rozhlas. Oba jsem konzultoval s šéfredaktorem René Kočíkem.

V současnosti si můžete koupit aktuální nebo libovolné starší číslo Týdeníku Rozhlas ve formátu pdf prostřednictvím webového portálu floowie.com. V jeho vyhledávači zadáte výraz Týdeník Rozhlas a následně už vybíráte čísla, o která máte zájem. Cena jednoho čísla činí 25 korun.

Co se týče programu Českého rozhlasu Plus, je zřejmé, že zpravodajsko-publicistický charakter této stanice neumožňuje více nežli obecnou charakteristiku jednotlivých segmentů vysílání. Jeho obsah se tvoří v návaznosti na aktuální dění a nikdo nedokáže zodpovědně určit, co konkrétně se bude vysílat v příštích dnech, mnohdy i v příštích hodinách. Jsem ale přesvědčen, že v zájmu posluchačů i tvůrců samotných by bylo zařazování podrobnějších informací o tzv. titulkových pořadech typu Portréty, Jak to bylo doopravdy, Radiokniha, Archiv Plus, Příběhy 20. století, Historie Plus, Dobrá vůle Plus. Mohu Vám slíbit, že se pokusím být v této věci nápomocen redakci Týdeníku Rozhlas a proberu ji s příslušnými pracovníky Českého rozhlasu.

Se srdečným pozdravem

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio