Miniatury k 20. výročí – stahujte noty, poslouchejte nahrávky

9. březen 2021

V rámci 20. výročí existence Vydavatelství a nakladatelství Českého rozhlasu vám představujeme první miniatury z celkem dvaceti drobností napsaných dvaceti českými skladateli.

Noty můžete stahovat zdarma, poslechnout si můžete i nové nahrávky.

V září vám představujeme poslední čtyři miniatury skladatelů Lukáše Hurníka (Vzpomínka z Povltaví), Ivana Kurze (Znělka), Adama Skoumala (Valerie na dalekých cestách) a Jiřího Temla (Taneček), tentokrát všechny pro klavír v podání Tomáše Víška.

V srpnu se můžete seznámit se skladbami Roberta Hejnara, Jana Kučery a Jolany SaidlovéZnělku hraje na flétnu Jana Jarkovská, klavírní skladbu s názvem Šel pán po schodech Tomáš Víšek a Michal Macourek, Na tanečních vlnách Tomáš Víšek.

V červenci nabízíme ke stažení a k poslechu dvě skladby Milana Dvořáka a Jaroslava Krčka pro klavír (opět v podání Tomáše Víška) s názvem Na vlnách a Tři skici. Třetí skladbu Jana Vičara s názvem Brnk hraje kytarista Vít Dvořáček.

V červnu vám představujeme Malou rozhlasovou improvizaci Jiřího Gemrota, Crazy pro háčkovanou harfu Zbyňka Matějů a Vracím se, země má Jiřího Pazoura.

Malou rozhlasovou improvizaci a Vracím se, země má zní v podání klavíristy Tomáše Víška, Crazy v podání harfistky Barbory Váchalové.

V květnu se můžete seznámit s Trylkem Olgy Ježkové, Světlonošem pro klavír Martina Hyblera a Czech Time Petra Wajsara.

Etudu Trylek hrají Jana Jarkovská a Kateřina Jansová – flétny a Judita Škodová – violoncello, Světlonoše Tomáš Víšek na klavír a Czech Time Vít Dvořáček na kytaru.

V měsíci dubnu nabízíme Rozhlasovou rozcvičku pro kytaru Lukáše Sommera a klavírní miniaturu Nad polem a nad řekou a nad obláčky Pavla Zemka Nováka.

Na kytaru hraje Vít Dvořáček, na klavír Tomáš Víšek.

V měsíci březnu nabízíme ke stažení notové záznamy Rozhlasové bagately pro klavír Vojtěcha Spurného a Znělky pro Český rozhlas pro kytaru Štěpána Raka.

Poslechnout si můžete i nové nahrávky, na klavír nahrál bagatelu sám autor Vojtěch Spurný, na kytaru hraje Vít Dvořáček.

Spustit audio