Poradci výboru

Mgr. Dagmar Misařová

Mgr. Dagmar Misarova - Foto: Archiv Českého rozhlasu


Rozhlasová publicistka, dokumentaristka, moderátorka, redaktorka, narozená 1955 v Ostravě.

Po absolutoriu na Pedagogické fakultě v Ostravě pracovala rok v Rozhlase po drátě, od roku 1979 v Českém rozhlase Ostrava v Redakci zpravodajství, poté v Redakci pro děti a mládež a v Redakci slovesné tvorby. Paralelně se podílela na celostátním vysílání: Mikrofórum, od r. 1982 na stanici Vltava pořadem Dveře dokořán (první slovesný stereopořad vyrobený v ostravském studiu), pravidelně spolupracuje se stanicí Praha na cyklických pořadech, připravuje autorsky tzv. velké dokumenty a přímé přenosy z měst.
 

V současnosti připravuje v ostravském rozhlase třikrát týdně Apetýt a v týdenním cyklu pořad Čítárna, také přenosy z měst, včetně Moravského roku (společné přenosy Brna, Olomouce a Ostravy) a spolupracuje s Dvojkou (dokumenty, odpolední vysílání s Pavlem Kudrnou). 

Ocenění: V rozhlasových soutěžích Žatva, Zlatý mikrofon, PRIX Bohemia, třikrát Cena Vládního výboru pro zdravotně postižené, naposledy v r. 2009 1.cena za publicistické dílo zaměřené na problematiku zdravotního postižení za rozhlasový dokument „Labutí sen o duši“, který také reprezentoval Český rozhlas na PRIX Italia 2009. V r. 2010 Hlavní cena generálního ředitele Českého rozhlasu přehlídky REPORT za pořad „Lidé z kolonií vyprávějí své dějiny“, v r. 2011dokument „Troufalka Edita Bandyová-Kali me som kali“ reprezentoval Český rozhlas na soutěži dokumentaristické tvorby žen IAWRT v New Yorku. 

PhDr. Hana Soukupová

MgA. Miroslav Buriánek

Miroslav Buriánek - Foto: Khalil Baalbaki

Režisér a dokumentarista, narozen 1951 v Plzni.

Po absolvování divadelní režie na DAMU (1973 – 1978) nastoupil do tehdejšího Krajského rozhlasového studia v Plzni, kde pracuje jako slovesný režisér dosud. 

Režíruje pořady pro regionální studio ČRo Plzeň a celoplošné stanice, především ČRo 3 - Vltava a ČRo 2 - Praha. Pro vlastní autorskou tvorbu vybírá témata existenciální. Průběžně se věnuje natáčení rozhlasových dokumentů. Svoji existenci vymezuje slovy: „Rozhlas je můj život a život mi vzal.“