Petra Soukupová: Hubert. Příběh o jednom rande naslepo a (ne)nalézání toho pravého

18. únor 2024

Zralá rozvedená žena s dospělou dcerou by prý – podle svého okolí – neměla být pořád sama. A tak se Radka vydá na večeři s jedním potenciálním nápadníkem. Jmenuje se Hubert a dohodila jí ho kamarádka. Padnou si do noty?

Čte: Olga Kaštická-Zimmermannová
Napsala: Petra Soukupová
Dramaturgie: Jan Sulovský
Zvuková spolupráce: Antonín Schindler
Režie: Michal Bureš
Natočeno: v roce 2011

Příběh o (ne)nalézání toho pravého napsala současná česká spisovatelka Petra Soukupová.

Rozhlasová verze vznikla v roce 2011 v olomouckém studiu. Povídku Hubert v režii Michala Bureše načetla herečka Olga Kaštická-Zimmermannová.

Petra Soukupová

Petra Soukupová (1982) vystudovala scenáristiku a dramaturgii na FAMU. Od roku 2011 působí jako dramaturgyně seriálu Ulice, scenáristicky se podílela na sitcomech Comeback (2008–2010) a Kosmo (2016).

Spisovatelka Petra Soukupová s knihou Nikdo není sám

Literárně debutovala v roce 2007 novelou K moři zachycující každodenní problémy jedné rodiny, v následujícím roce za ni získala Cenu Jiřího Ortena.

V roce 2009 vydalo brněnské nakladatelství Host její triptych s názvem Zmizet, tři příběhy, v nichž se hrdinové musí vyrovnat s nějakým rodinným traumatem. Za knížku získala cenu Kniha roku v soutěži Magnesia Litera a byla nominována na Cenu Josefa Škvoreckého.

Pro dospělé čtenáře napsala Petra Soukupová ještě knížky Marta v roce vetřelce, Pod sněhem, Nejlepší pro všechny nebo Věci, na které nastal čas. Zatím posledním románem Petry Soukupové je román Nikdo není sám.

Pro děti napsala Bertík a čmuchadlo, Klub divných dětí nebo detektivku s názvem Kdo zabil Snížka?

Podle tří textů Petry Soukupové vznikly i stejnojmenné rozhlasové četby na pokračování – Na krátko, Zmizel a Věci, na které nastal čas.

Spustit audio

Související