Písně Karla Kryla v nové edici souborové hry

12. duben 2024

U příležitosti dvojitého kulatého výročí Karla Kryla (1944–1994) vychází v rámci Edice ZUŠ nový svazek písní tohoto výjimečného básníka, písničkáře a osobnosti české i československé kultury.

Právě v dubnu, kdy by se Karel Kryl dožil osmdesáti let, vydáváme 1. díl edice s jeho písněmi v úpravě pro souborovou hru.

Nová publikace obsahuje pět písní Karla Kryla v osvědčených aranžích pro variabilní obsazení čtyř melodických hlasů, klavíru a kytary:
Morituri te salutant
Karavana mraků
Veličenstvo Kat
Píseň Neznámého vojína
Anděl

R 510: Písně Karla Kryla pro souborovou hru 1

Díky tomuto vydání máte nyní možnost si zahrát a zazpívat Krylovy písničky buď v menším ansámblu nástrojů, nebo třeba jen s kytarou.

Aranžérkou písní je skladatelka, kytaristka, klávesistka a zpěvačka Karolína Šustová, která se podílela již na Radioalbu s písněmi Marty Kubišové.
Publikaci doplnili fotografie Otto Dlaboly a Ladislava Vyskočila.

Předmluvu k vydání napsal hudební historik a rozhlasový kolega Ondřej Jurásek, který mimo jiné píše:  „V rukou listujete zpěvníkem jeho zásadních písní, jimiž Karel Kryl naléhavě promlouvá nejen k současnosti, ale zejména k Vám samotným – hlasem pokorným a kdesi vzadu stále nesmlouvavým.“

Notovou publikaci lze zakoupit v e-shopu Radioteka.cz

Spustit audio