Pořady zahraničních zpravodajů v archivu

10. listopad 2017

Příspěvky zahraničních zpravodajů můžete souhrnně slyšet v pořadu Zápisník zahraničních zpravodajů.

Vážený pane Pokorný,

jistě i vám se občas stane, že v rozhlasovém vysílání zachytíte jen část vysílaného pořadu a rád byste si pořad poslechl celý v době, kdy vám to vyhovuje.

Můj dotaz se týká práce vašich zahraničních zpravodajů. Proč není možné si zpětně dohledat vše, co bylo zahraničním zpravodajem ČRo napsáno, namluveno a odvysíláno? A bylo by to přece tak jednoduché – stačilo by vyplnit jméno zpravodaje a člověk by dostal okamžitě seznam všeho, co bylo odvysíláno. S odkazem kde a jak jeho příspěvek vyhledat.

S pozdravem

Jiří Brotánek


Vážený pane Brotánku,

poslouchat pořady tehdy, kdy to posluchačům vyhovuje, Český rozhlas umožňuje na internetu. Slouží k tomu archiv iRadio (http://hledani.rozhlas.cz/iradio/), kde si můžete podle Vámi zadaných kritérií odvysílané pořady vyhledávat.

Je pravdou, že v tomto archivu z kapacitních důvodů nenaleznete veškeré vysílané pořady. Pokud by Váš oblíbený pořad v tomto archivu chyběl, je možné ho vyhledat v Celodenních záznamech, kam se ukládají nesestříhané záznamy po jednotlivých dnech. Celodenní záznamy se obnovují po měsíci, pořady staršího data zde nenajdete.

Příspěvky zahraničních zpravodajů můžete souhrnně slyšet v pořadu Zápisník zahraničních zpravodajů, který se vysílá každou neděli v 9:05 na Radiožurnálu. Tento pořad najdete i v archivu iRadia, tudíž si ho můžete poslechnout kdykoliv.

Děkuji a přeji pohodový poslech Českého rozhlasu.

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio