Přesunutí pořadu Klub Evergreen

11. únor 2019

Vedení Dvojky se rozhodlo dát pořadu prostor v podvečerním čase, kdy je poslech rádia více výběrový.

Dobrý den,

píši vám ohledně přesunu pořadu "Klub Evergreen" ze sobotního poledne někam navečer.

Jako starý amatérský muzikant (ročník 1952) mohu odpřisáhnout, že lepší pořad pro milovníky jazzu a swingu v čs rozhlase nebyl.  Sobotní poledne je pro nás svátek, zvláště když oba, Dasha i Smigmator jsou čím dál lepší. Pořad v tuto dobu poslouchají i Slováci a moji přátelé v západní cizině.

Mezi brněnskými muzikanty nastalo zděšení, jak jsem se teď dozvěděl, chystá se protestní petice.

V případě, že k posunu dojde, končíme s Dvojkou a ladíme na Brno. Zrovna tak bude náš muzikantský spolek (2000 členů) působit na brněnské redaktory, aby se pokusili o podobný pořad, tak jak už měl kdysi Max Wittmann.

S pozdravem

M. F.

 _________________________________________________________________

Vážený pane,

Váš dotaz jsem konzultoval s ředitelem Programu ČRo Ondřejem Nováčkem, který je pověřen řízením Dvojky. Podle jeho vyjádření považuje vedení Dvojky Klub Evergreen za kvalitní pořad, který stojí za to udržet v programové nabídce. Průzkumy mezi posluchači však ukázaly, že typ hudby, který je v pořadu prezentován, oslovuje spíše výběrové než široké publikum. Proto bylo učiněno rozhodnutí udělat tomuto pořadu prostor v podvečerním čase, kde je poslech rádia více selektivní – výběrový. Posluchači tam očekávají programové speciality spíše než „masovější“ formáty. V případě, že nebudete mít možnost poslouchat Klub Evergreen poslouchat v novém čase, můžete si kterýkoliv z dílů poslechnout na webu ČRo na následujícím odkazu:

https://hledani.rozhlas.cz/iRadio/?query=&reader=&stanice%5B%5D=%C4%8CRo+Dvojka&porad%5B%5D=Klub+Evergreen&offset=0&sort=docdatetime

Na vyhodnocení změn na Dvojce si musíme počkat přinejmenším několik měsíců. Mou povinností je pečlivě sledovat, s čím se na mne posluchači obracejí, vyvozovat z toho závěry a seznamovat s nimi příslušené vedoucí pracovníky. Stane se tak i s Vaším dopisem.

Srdečně Vás zdravím a přeji Vám vše dobré.

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio