Společným tancem vyvrcholil mezinárodní projekt #SayHi

12. listopad 2020

Posluchači Rádia Junior, stanice Českého rozhlasu pro děti, tančili ve 12. listopadu 2020 ve 12 hodin středoevropského času spolu s dětmi ve více než třinácti zemích světa. Tancem na společnou píseň vyvrcholil mezinárodní projekt #SayHi pod záštitou Evropské vysílací unie. Projekt proti šikaně, který podporuje přátelství a toleranci, propojil děti napříč různými zeměmi prostřednictvím hudby, tance a moderních technologií.

Do projektu #SayHi se zapojili veřejnoprávní vysílatelé například z Norska, Španělska nebo Japonska. Jednoduchou choreografii tančily ve stanovený čas tisíce dětí v zúčastněných zemích za doprovodu společné písně přeložené do národních jazyků. Autorem české verze s názvem Zatancuj je zpěvák Vojta D, který byl také hostem speciálního vysílání Rádia Junior, v jehož průběhu píseň zazněla.

Zatímco v některých zemích proběhly hromadné happeningy, v České republice či v Belgii se děti zapojovaly především z domova. Účastníci své zážitky z nácviku choreografie a závěrečného tance sdíleli na sociálních sítích a prostřednictvím hashtagů #SayHi a #radiojunior se podařilo propojit děti bez ohledu na fyzickou vzdálenost. Svým zapojením malí i velcí tanečníci vyjádřili odpor proti šikaně a podpořili přátelství a soudržnost v době, kdy se mnoho z nich nemůže vídat ani se spolužáky či kamarády.

Zpěvák Vojta D se písní Zatancuj zapojil do projektu #SayHi

„Dělá mi velkou radost, že Rádio Junior mohlo být součástí projektu, který dle mého názoru předává zvláště v dnešní době tak moc potřebné hodnoty a pohled na svět. A vlastně mě až dojímá, kolik malých a mladých se do akce zapojilo, ať už tancovali v Hradci Králové, Tokiu nebo třeba v Oslu,“ říká šéfredaktor Rádia Junior Tomáš Vacek.

„Děkujeme, písnička je opravdu bezva. Po čtyřech hodinách online výuky bylo fajn si zatancovat,“ svěřily se bezprostředně po poledni dvě posluchačky, které se do projektu zapojily.

Více informací o projektu a ukázky tance naleznete na webových stránkách Rádia Junior.