Stanislava Matulová: Moje úplně první písničky (písničková klavírní škola)

12. září 2022

Ve spolupráci s pedagožkou Stanislavou Matulovou nyní v rámci Edice ZUŠ vychází ve Vydavatelství a nakladatelství Českého rozhlasu písničková klavírní škola pro úplné začátečníky, která pokrývá přípravku a 1. ročník ZUŠ s malým přesahem do 2. ročníku.

„Když přijdou malé natěšené děti na první hodinu, netouží ani tak umět za několik let hrát na klavír, jako teď hned si zahrát něco, co je baví. Lidové písničky se malým dětem líbí, protože jim dávají možnost nahlédnout do minulých dob podobně jako klasické pohádky.

V této škole jsou seřazeny postupně od prvních úhozů na klaviatuře až po snadný kontrapunkt, každá je vždy jedním malým krůčkem kupředu. Děti se tak poznenáhlu naučí nebát se not, hry na černých klávesách, transpozice.

Škola je kompatibilní s Novou klavírní školou a Evropskou školou, pro méně ambiciózní klavíristy může klavírní školu úplně nahradit. Je rozdělena do dvou sešitů, aby se dobře otevírala a nepadala vám s pultíku do kláves.“

MgA. Stanislava Matulová

Klavírní škola Stanislavy Matulové je součástí výstavy jejího celoživotního díla, které zahrnuje grafiky, akvarely a další tvorbu. K vidění je ve vestibulu krajského úřadu v Liberci do 30. září 2022.

Stanislava Matulová: Moje úplně první písničky (obsah)
Stanislava Matulová: Moje úplně první písničky (ukázka 1)
Stanislava Matulová: Moje úplně první písničky (ukázka 2)

Klavírní škola je v prodeji na e-shopu Radiotéka.cz

Spustit audio