Streamování přes mobilní telefony a tablety

3. říjen 2016

Vývoj webových stránek s sebou nese i některé problémy, jakými může být například nekompatibilita starších částí softwaru.

Dobrý den,

píši Vám po dnešním telefonickém rozhovoru. Pořady archivu Vaší stanice byli lidé zvyklí poslouchat i přes mobily a tablety. Vy jste změnili formát a teď mobily píší hlášku:

html5: Unsuported video format. Try installing Adobe Flash.


Jenže Adobe Flash už pro Android není podporován a stáhnout nelze. Mohli byste Vašim věrným posluchačům poradit, jak tento problém vyřešit? Jenom já vím o několika lidech, kteří by to uvítali.

S pozdravem


Vladimír Střelský

<hr/>

Vážený pane Střelský,

Váš podnět jsem předal panu Alexandru Píchovi, řediteli Nových médií, jehož odpověď Vám přikládám níže. Věřím, že v ní naleznete řešení svého problému. Pokud byste měl jakýkoliv další dotaz či připomínku, neváhejte kontaktovat naši kancelář. Jak jsem Vám již říkal do telefonu, e-mailová komunikace je vždy jednodušší, protože je možné okamžitě rozeslat dotaz na příslušná místa a následně na něj i reagovat, ale samozřejmě je tu pro Vás i telefonní linka.

S přáním krásného dne i nadcházejícího víkendu

Adam Mezenský, asistent

<hr/>

Dobrý den,

tento problém nastal při přechodu na nový přehrávač médií na webu ČRo, který používá moderní streamovací technologii HTML5. Ta není kompatibilní se starými prohlížeči.

Zatímco na osobních počítačích a laptopech už běžně prohlížeče tuto funkci podporují, u starších chytrých telefonů a tabletů může docházet k nefunkčnosti z důvodu zastaralých technologií či zastaralého operačního systému. Z tohoto a řady dalších důvodů proto doporučujeme aktualizaci Vašeho OS.

Pokud to z nějakého důvodu nechcete udělat, doporučujeme používat mobilní prohlížeč, který používá HTML5, například Google Chrome. Ideální cestou je také využít naši poslechovou aplikaci iRadio Českého rozhlasu poskytovanou zdarma na Google Play či iTunes.

Děkujeme za poslech Českého rozhlasu a využívání jeho online platforem.

S pozdravem

Alexandr Pícha, ředitel Nových médií

Spustit audio