Stříbrný vítr se vrátí do vysílání

29. květen 2017

Nové díly pořadu Stříbrný vítr se právě připravují.

Dobrý den, vážený pane ombudsmane,

líbil se mi Duškův pořad na Velký pátek na Dvojce. Je ale velká škoda, že nevysíláte jeho pořad častěji. Moc se mi líbili Vypravěči a také 3 x 60, a to v pohodě.

Jsem rád, že o víkendu jsou živí hlasatelé na Dvojce. Podle mě jsou živí hlasatelé o moc lepší než jeden hlasatel z nahrávky. Proč nemohou být živí hlasatelé ve všední den od 18.30? Kdyby tam ti hlasatelé byli, nemohlo by se stát, že pustíte z nahrávky špatný pořad.

Například se jednou ve čtvrtek stalo, že jste pustili před pořadem Zapomenutí hrdinové synkopy ohlášení na Četbu na pokračování.

Neplánujete nové díly pořadu Stříbrný vítr?

Děkuji.

Martin Bandžuch


Vážený pane Bandžuchu,

děkuji Vám za zajímavé postřehy, které svědčí o tom, že jste věrným a také velmi pozorným posluchačem Dvojky.

Vaše poznámky jsem předal Tomáši Černému, autorovi cyklů Vypravěči i 3 x 60, a to v pohodě a také iniciátorovi nápadu vrátit do víkendového vysílání průvodce programem – hlasatele. Váš dopis jej určitě potěší.

Chybu, na kterou upozorňujete, proberu s šéfredaktorem Dvojky Martinem Gromanem a bude mě zajímat, jak k ní došlo a jak jí pro příště zabránit.

Váš dotaz týkající se pořadu Stříbrný vítr jsem konzultoval s dramaturgyní a také moderátorkou tohoto cyklu Jitkou Novotnou. Potvrdila mi, že nové díly se natáčejí – pořady vysílané v sobotních časech jsou v dramaturgickém plánu vedeny jako premiéry.

Věřím, že Vás tato informace potěšila. Srdečně Vás zdravím.

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio