Václav a Jan Neckářovi připravili koncert pro nevidomé děti

15. prosinec 2011

V pondělí 5. prosince 2011 proběhlo slavnostní setkání bratrů Neckářových s nevidomými dětmi v překrásném koncertním sále školy Jaroslava Ježka. Mikulášskou nadílku připravilo již po deváté Hudební nakladatelství a vydavatelství Českého rozhlasu.

Při této příležitosti jsou každoročně předávány všem školám podobného typu v České Republice nové tituly v černotisku i Braillově písmu, které připravujeme ve spolupráci s Knihovnou a tiskárnou pro nevidomé K. E. Macana. Pro děti jsou připraveny ale i další drobné dárky včetně CD a knih pro internátní školy.

Tradičně je při této příležitosti pořádán i odpolední koncert, jehož dramaturgie vychází tematicky z obsahu aktuálně vydaných titulů v populární řadě. Letos to byly písničky z repertoáru a nově vydaného Radio-alba Václava Neckáře.

Na koncertě jej doprovázel bratr Jan Neckář. Posluchači mohli slyšet známé hity Čaroděj dobroděj, Stín katedrál, Massachusetts, Dr. Dam di Dam a další. Jako přídavek na závěr přidali jejich v současné době poslední hit píseň Půlnoční. Studentům tak připravili výjimečný zážitek, kteří ho ocenili nejen aplausem, ale i zpíváním a bubnováním při produkci. Je třeba zdůraznit, že Václav i Jan vystoupili bez nároku na honorář.

Příspěvek na stanici Radiožurnál odvysílaný již hodinu po koncertě naleznete zde.

Spustit audio