Vepřová sekanina s kapustou podle Moderní kuchařky Marie Úlehlové Tilschové

Největší audioportál na českém internetu

Ilustrační snímek | Foto: Mirka Kuntzmannová, Český rozhlas Plzeň

Babiččiny recepty: Vepřová sekanina s kapustou

Nahlédneme do Moderní kuchařky s podtitulem Systém racionálního vaření, v které je, kromě řady rad, i recept na vepřovou sekaninu s kapustou.

Ingredience
  • 1 velká kapusta
  • ½ kg vepřového masa
  • 15 dkg vařeného uzeného bůčku
  • žemle máčené v mléce
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • zázvor
  • 3 lžíce omastku na pečení

Předem uvaříme hlávku kapusty ve slané vodě, velké listy odložíme, a vnitřek kapusty umeleme spolu s vepřovým a uzeným masem. Dáme do mísy, přidáme máčené žemle, Hmotu spojíme vejci, osolíme a okořeníme. Utvoříme měkkou šišku, kterou dáme na pekáč s omastkem, nahoře potřeme bílkem a pokryjeme odloženými listy kapusty.

Dobrá sestava: Kapustová sekanina s brambory. Maso živí, brambory sytí a kapusta chrání.