Vepřová sekanina s kapustou podle Moderní kuchařky Marie Úlehlové Tilschové

Babiččiny recepty: Vepřová sekanina s kapustou
Nahlédneme do Moderní kuchařky s podtitulem Systém racionálního vaření, v které je, kromě řady rad, i recept na vepřovou sekaninu s kapustou.
Ingredience
- 1 velká kapusta
- ½ kg vepřového masa
- 15 dkg vařeného uzeného bůčku
- žemle máčené v mléce
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- zázvor
- 3 lžíce omastku na pečení
Předem uvaříme hlávku kapusty ve slané vodě, velké listy odložíme, a vnitřek kapusty umeleme spolu s vepřovým a uzeným masem. Dáme do mísy, přidáme máčené žemle, Hmotu spojíme vejci, osolíme a okořeníme. Utvoříme měkkou šišku, kterou dáme na pekáč s omastkem, nahoře potřeme bílkem a pokryjeme odloženými listy kapusty.
Dobrá sestava: Kapustová sekanina s brambory. Maso živí, brambory sytí a kapusta chrání.