Výsledky Concerta Bohemia 2007

19. červen 2007

Dne 12. června 2007 zasedala porota XVI. ročníku soutěže mladých orchestrů, vyhlášené Českým rozhlasem a Českou televizí, Concerto Bohemia 2007. Porota s čestným předsedou prof. Iljou Hurníkem ve složení Stanislav Vavřínek, Karel Bělohoubek, Jiří Teml a Miroslav Smrčka vyslechla nahrávky celkem patnácti orchestrů, které po prvním kole konaném v únoru 2007 postoupily do kola druhého. (Odborná komise prvního kola ve složení Václav Hybš, Karel Bělohoubek a Otomar Kvěch zasedala 21.2.2007 a vybírala z celkem 24 demonstračních snímků účastníků soutěže. V letošním ročníku Concerta Bohemia se soutěžilo ve dvou kategoriích, první z nich byla kategorie symfonických a smyčcových orchestrů, druhá pak orchestrů dechových. Patnáct souborů, které do druhého kola soutěže postoupily, natáčelo v průběhu dubna a května v Českém rozhlase profesionální studiovou nahrávku.)

Porota nakonec rozhodla a doporučila nejlepší ze zmiňovaných patnácti souborů žáků základních uměleckých škol a posluchačů konzervatoří pro koncert vítězů soutěže Concerto Bohemia. Výsledkovou listinu Vám nabízíme v příloze.

Koncert vítězů se bude konat ve Velkém sále Paláce Žofín dne 17. listopadu 2007 a přímým přenosem ho bude vysílat Český rozhlas 3 - Vltava a Česká televize.

Spustit audio