Budoucnost Toulek českou minulostí

13. listopad 2018

Populární pořad bude nahrazen cyklem Toulky po českých osudech, na němž se bude podílet stejný autorský tým.

Vážený pane,

jako dlouholetí a velmi spokojení posluchači pořadu Toulky českou minulostí si vás dovolujeme požádat o upozornění vedení Českého rozhlasu, že je nanejvýš vhodné, aby bez zbytečného otálení ocenilo osoby, které se na jeho tvorbě podílely.

P.S. Doufáme, že dramaturgie ČR nezaspala a připravila pořad, který bude navazovat na Toulky.

M. H.

<hr/>

Vážená paní,

děkuji vám za podnět k ocenění tvůrců cyklu Toulky českou minulostí. Tento podnět budu tlumočit vedení Českého rozhlasu.

Zároveň dovolte, abych shrnul informace, které mám k dispozici o pokračování Toulek českou minulostí. Jejich tvůrci na samém počátku určili jako konečné datum, k němuž by v ideálním případě chtěli seriál dovést, rok 1918. Tomuto předsevzetí dostáli, výsledkem je programový počin, jaký nemá nejen co do rozsahu v dějinách českého rozhlasového vysílání obdoby.

Vedení stanice Dvojka má mimořádný zájem na tom, aby se posluchači setkávali v obvyklém nedělním ranním čase i nadále s premiérami pořadů věnovaných české historii. Nová programová řada má zachovat ve svém názvu slovo „Toulky“, které je pro posluchače důležitým pojítkem s legendárním cyklem. Podle sdělení vedoucích pracovníků programu a výroby bude tento navazující projekt s pracovním názvem Toulky po českých osudech nadále realizován pod stávající značkou „Vyrobila Tvůrčí skupina drama a literatura, studio Brno“. Jeho dramaturgyní zůstane Hana Hložková se svým týmem, jehož součástí bude slovesná dramaturgyně, vystudovaná historička Martina Toušková. Garantem a ústřední postavou nového cyklu by měl být podle představ vedení Dvojky tvůrce Toulek českou minulostí Josef Veselý.

Věřím, že mé informace přijmete s pochopením.

Srdečně vás zdravím a přeji vše dobré.

Přeji Vám krásné letní dny a srdečně Vás zdravím.

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio