Byl jednou jeden rok

6. prosinec 2023

Klíčem k zařazení písně je rok, kdy  poprvé vyšla na desce.

Zdravím Vás

a chci se zeptat, proč se v pořadu Byl jednou jeden rok, odvysílaném ve středu 22. listopadu, objevovaly písničky z roku 1987 a pan Kovařík pak nakonec všem posluchačům oznámil, že měli uhodnout rok 1990.

M. F.

_______________________________________________________________________

Vážený pane,

děkuji Vám za konkrétní připomínku. Ještě před víkendem  jsem ji řešil s hudebním dramaturgem Dvojky Lukášem Bárczayem, který má na starosti hudební složku pořadu Byl jednou jeden rok. Důležitá je následující informace: Klíčem k zařazení písně je rok, kdy  poprvé vyšla na desce. A právě tady pan Bárczay s Vaší pomocí zjistil jednu nepřesnost. Napsal pro Vás následující odpověď:

"Moc děkujeme za pozorný poslech a trefnou poznámku. Písnička Dalibora Jandy byla v naší databázi označena rokem 1990 proto, že vyšla na albu Jen ty samotná a já od Dalibora Jandy právě v roce 1990 (https://www.discogs.com/master/736584-Dalibor-Janda-Prototyp-Jen-Ty-Samotn%C3%A1-A-J%C3%A1).
Díky Vám ale tuto skladbu přeřazujeme, a to do roku 1989. To totiž vyšla na singlu (https://www.discogs.com/release/7917015-Dalibor-Janda-Vch%C3%A1z%C3%AD-Bez-Vyzv%C3%A1n%C3%AD-Je-Tu-N%C4%9Bkdo-T%C5%99et%C3%AD). V tom roce měl také premiéru seriál Druhý dech, jak se uvádí na ČSFD v pravém sidebaru (https://www.csfd.cz/film/111271-druhy-dech/prehled/).
Moc děkujeme, že jste se stal spolutvůrcem pořadu Byl jednou jeden rok. Přejeme další příjemné dny s Dvojkou."

 A já se k poděkování i přání pana dramaturga připojuji.

S pozdravem

Milan Pokorný, ombudsman Českého rozhlasu

 

Spustit audio