Čajovna na Vltavě

14. prosinec 2016

V rámci programových změn na Vltavě se počítá se zařazením pořadu Čajovna do jiného vysílacího času.

Dobrý den,

neuvažuje se o návratu jednoho z nejlepších pořadů – Čajovna na původní vysílací prostor? Proč se likviduje to, co je skvělé a kvalitní?

Děkuji.

Jan Jeníček

<hr/>

Vážený pane Jeníčku,

děkuji Vám za konkrétní dotaz směřující k novému vedení stanice Vltava. S panem šéfredaktorem Petrem Fischerem jsem tento otázku konzultoval a přikládám jeho vyjádření:

Uvažujeme o návratu Čajovny na původní čas, musíme ale nejprve vyřešit pobývání Radia Wave na Vltavě. Vltava tímto způsobem umožňuje Radiu Wave mít alespoň nějaký čas na celoplošné frekvenci a dostat se tak k více posluchačům. Je to důležité pro celý Český rozhlas, protože to budou právě mladí, kdo za pět deset patnáct let budou patřit k hlavní skupině posluchačů na Vltavě, alespoň v to musíme doufat a v tomto směru i konat.

Zařazení Wavu na Vltavu bylo poněkud hektické a ne úplně promyšlené, bylo to spíše politické než programové či umělecké rozhodnutí. To se v novém schématu pokusíme napravit a dát prostor Čajovně tam, kam patří a vždy patřila, a najít podobně vhodné místo i pro prezentaci Wavu.

Z vyjádření pana šéfredaktora vyplývá, že s programovým formátem Čajovny počítá i v novém schématu, které se nyní připravuje. Na schůzce, která nás čeká, budeme probírat řadu programových bodů a i díky Vašemu dopisu se dostane také na Čajovnu. Je ale třeba dát novému vedení stanice dostatek času, aby chystané změny promyslelo a usadilo do nové podoby vysílacího schématu.

Věřím, že zůstanete věrným posluchačem Vltavy, děkuji Vám za přízeň a přeji Vám krásné adventní dny.

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio