Cenzura? Nikoliv, technické problémy

17. květen 2017

Repríza pořadu byla zrušena kvůli nízké kvalitě zvuku, nikoliv kvůli vyjádřeným názorům.

Dobrý den,

proč nebyl dnes večer opakován ranní rozhovor Jak to vidí s Ivanem Hoffmanem? Něco se nelíbilo?


Přeji příjemný den.


Jaroslava Růžičková


Vážená paní Růžičková,


dovolte, abych Vám vysvětlil, proč rozhovor v cyklu Jak to vidí s Ivanem Hoffmanem, vysílaný v premiéře dne 15. 5. 2017 od 8.30 na Dvojce Českého rozhlasu, nebyl reprízován ani v 10.30 na Českém rozhlasu Plus, ani ve 20.30 na Dvojce. Místo něj byla zařazena repríza rozhovoru s ekonomkou Ilonou Švihlíkovou.

Důvodem tohoto postupu byla problematická technická úroveň živého vysílání. Nenadálé problémy vysílacího pracoviště ve Zlíně vedly k tomu, že na poslední chvíli bylo použito nouzové řešení – Ivan Hoffman odpovídal na otázky moderátorky Zity Senkové z mobilního telefonu, přičemž kvalita signálu byla velmi nízká.

Je to pouze tento důvod, pro který se vedení stanice rozhodlo nekvalitní záznam rozhovoru nahradit jiným materiálem. Nejde o dodatečnou kontrolu toho, co respondent do vysílání řekl. Koneckonců záznam tohoto rozhovoru je volně přístupný v celodenních záznamech vysílání na této adrese: http://www.rozhlas.cz/dvojka/zaznamy/#/2017-05-15/8

Fakt, že zmíněný rozhovor s Ivanem Hoffmanem je k dispozici každému zájemci na stránkách Českého rozhlasu, vyvrací domněnku, že by snad někdo chtěl zasahovat do obsahu vysílání.


Pokud si tento rozhovor poslechnete, jistě mi dáte za pravdu, že jeho technická kvalita se zásadně odlišuje od běžné zvukové kvality vysílání Českého rozhlasu.


Věřím, že mé vysvětlení přijmete s pochopením.


Srdečně Vás zdravím a přeji Vám hezké jarní dny.

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio