Co spojuje ČRo s privátním vysíláním?

13. červenec 2016

Chichotání, nepozornosti moderátorů, pseudovtípky, humor z každou cenu a lascivnosti spojují Český rozhlas s privátními stanicemi.

Vážený pane doktore,

milý jmenovče,

poslouchám Vás teď na Dvojce, moc hezky mluvíte, nechybí Vám pokora... to je mi tuze sympatické.

Televizi mám doma již pět let zabalenou v igelitu a uloženou ve sklepě, zato rádio u nás běží od ranního probuzení do půlnoci.

Jsem rád, že si veřejnoprávní rozhlas udržuje odlišnou tvář, co ho však spojuje s privátními stanicemi = stupidní chichotání a nepozornosti moderátorů, zejména Ranního Radiožurnálu.

Pseudovtípky, humor za každou cenu, lascivnosti... a až se objeví zprávař, který odhlásí své 4 minuty bez přebrebtu, pozvu ho na oběd (absolutně nejpřipravenější je Miroslav Kasan).

Palce Vám ve Vaší práci drží

Ing. Bc. Milan ŠIMÁČEK


Vážený pane inženýre,

děkuji Vám za milá slova, potěšila mne, stejně jako Váš vtip a nadhled. Jistě mi věříte, že se s takovou reakcí nesetkávám příliš často.

V případu, který zmiňujete, jde jako obyčejně o míru vkusu. Radiožurnál se oprávněně snaží působit na posluchače přátelsky, uvolněně, ale ne každý tu snahu ocení nebo dokonce pochopí. Nedávno řešila obdobný problém Dvojka a věci se posunuly k lepšímu - mimo jiné tím, že místo dvojice moderátorů uvádí Dobré ráno s Dvojkou vždy jeden moderátor a drží se více "při zemi". V tomto smyslu okomentuji Váš podnět, až jej budu předávat tam, kde má smysl, aby zazněl.

Přeji Vám, ať se vše daří, aktuálně krásné počasí o víkendu.

S pozdravem

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman ČRo

Spustit audio