Exkurze v budově na Vinohradech

9. leden 2019

Chcete vidět místo, odkud vysílá Vaše oblíbená stanice? Zajímá vás, jak funguje studio, kde se připravuje vysílání? Prošli byste se rádi po chodbách, po kterých chodili legendární hlasatelé a herci a kde se tvoří rozhlasová historie i přítomnost?

Přijďte k nám!

Naši prohlídku zahájíme v Galerii Vinohradská 12, kde se seznámíte s historií rozhlasu, prohlédnete si řadu starých rozhlasových přijímačů, magnetofonů či různých tiskovin a poslechnete si nahrávky z historie rozhlasu. Provedeme vás Studiovým domem v Římské 13. Podíváte se na vysílací pracoviště Českého rozhlasu Dvojky a také se dozvíte spoustu informací, které se týkají vysílání rozhlasu.

Vašimi průvodci budou po dobu více jak šedesáti minut současní pracovníci rozhlasu, kteří vědí o provozu a osobnostech spoustu zajímavých věcí, a tak se jistě při exkurzi nebudete nudit.

PROSÍM, VĚNUJTE POZORNOST NÁSLEDUJÍCÍM ORGANIZAČNÍM POKYNŮM!

Exkurze se mohou konat v pracovních dnech mimo čtvrtek od 10 do 15 hodin. Nejpozději týden před exkurzí je nutno zaslat jmenný seznam účastníků. Vstup na prohlídku je z Vinohradské ulice 12. Prohlídka je pro občany České republiky zdarma. Český rozhlas si vyhražuje právo exkurzi z provozních důvodů zrušit.

Vzhledem k tomu, že se v budově rozhlasu návštěvníci pohybují i v malých studiích, je maximální počet do 30 účastníků ve skupině. Z bezpečnostních a provozních důvodů není možné, aby byl vyšší. Rovněž není možno skupinu dělit na dvě části, ani nemohou jít dvě skupiny po sobě, protože k dispozici je vždy pouze jeden průvodce. Absolvování prohlídky znamená vyjít po schodech do 3. patra. Exkurze je určena pro děti od 6. třídy základní školy. Pokud máte zájem o prohlídku s mladšími dětmi, kontaktujte prosím Rádio Junior.

Pokud vás náš program zaujal, vyplňte prosím formulář a my Vás budeme kontaktovat. Prosíme, hlaste se alespoň měsíc před plánovaným termínem exkurze. Je o ně velký zájem a termíny jsou velmi rychle obsazovány. V současnosti jsou první volné termíny na Říjen 2019.

Pro velké skupiny nad 30 osob nabízíme možnost návštěvy Galerie Vinohradská 12 s výkladem o historii rozhlasového vysílání, prohlídkou historických exponátů a poslechem nejrůznějších nahrávek. Do studií se v tomto případě podíváme pouze pomocí webové kamery.

Těšíme se na vás!

Spustit audio