Koledy v playlistu Rádia Junior

4. červen 2019

Kvůli technické chybě zůstaly v playlistu stanice dvě vánoční skladby i po skončení adventního období.  Okamžitě byla učiněna náprava.

Dobrý den,

přestože si nejsem jistá, zda je to dotaz pro Vás, zeptám se:

Dost často poslouchám s dětmi Rádio Junior písničky a všimla jsem si, že tam pouštějí koledy i v současné době. Je to nějaký záměr? Myslím, že koledy jsou specifický druh písní, určený a typický pro určité období. Jinak máme RJP moc rádi.  Děkuji.

J. Š.

___________________________________________________________________

Vážená paní,

děkuji Vám za konkrétní podnět. Konzultoval jsem jej s šéfredaktorem Rádia Junior Tomášem Vackem. Všichni se shodujeme v tom, že písničky s vánoční tematikou a koledy patří k adventu a Vánocům a mimo toto období nemají být součástí vysílání. Se začátkem adventu je na Rádiu Junior aktivována speciální vánoční kategorie, která se stane součástí playlistu, a počátkem ledna se z něj opět vyřadí. Pan šéfredaktor na základě Vašeho dopisu pověřil hudebního dramaturga Rádia Junior, aby zkontroloval činnost selektoru, který dbá na zařazování písní do programu. Tato detailní kontrola měla zjistit, zda ze zmiňované "vánoční" kategorie nezůstaly některé skladby v playlistu, a opravdu dvě takové skladby byly objeveny. Okamžitě byla učiněna náprava. Byla to technická chyba, pan šéfredaktor se za ni Vám i všem posluchačům Rádia Junior omlouvá a přijměte prosím i mou omluvu. Věřím, že toto nedopatření nebude mít vliv na Váš vztah k programu Rádia Junior a že s ním budete spokojena i nadále.

Srdečně Vás zdravím a přeji Vám vše dobré.

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio