Kontakt Dvojky

8. září 2016

Kontaktní pořad věnovaný nejrůznějším otázkám včetně zdravotních z vysílání nezmizí, pouze se přesune z večerního času do hodiny mezi 16.00 a 17.00.

Pane doktore,

dneska jsem si vyslechla opět vynikající pořad na zdravotní téma – ve 20,00 o křečových žilách a žilní nedostatečnosti. Moderátoři podávají velmi trefné otázky, mnoho zajímavých témat se probírá, a tak mě moc mrzí, že by tento pořad měl skončit. Vůbec tomu nerozumím, zvlášť když moderátor, sám lékař, řekl, že má nasmlouvané hosty až do roku 2017. Jsem z toho moc smutná, a co mohu dělat víc, než že se se svými pocity svěřím Vám. Z umístěného fota na mě velmi dobře působíte a určitě máte dobré srdíčko.

Vzpomínám si, že se hodně nás posluchačů vyjádřilo kdysi k pořadu Jak to vidí na Dvojce v 8.30 nebo k Okouzleni slovem, a ono to zabralo. Moc Vás prosím, zkuste i v tomto případě "zapracovat". Vaše funkce bylo třeba a vím, že neřešíte všechno sám, to by ani nešlo, ale předáváte dotazy a připomínky dál na příslušné osoby. Ale zkuste v tomto případě napřít Vaše všechny síly. Předem děkuje věrná posluchačka Eva z Písku – mám jen Vás, Český rozhlas je můj přítel nejvěrnější, osobně jsem ho navštívila – on slavil 90 a já 60 – moc jsem si návštěvu v rozhlase užila.

Děkuji a moc se těším, že každé pondělí opět budu moci zasednout k rozhlasu a poslouchat.

Eva Mazalová

<hr/>

Vážená paní Mazalová,

děkuji Vám za milá slova, velmi mne potěšila. Rád Vám vysvětlím, jak se nové vedení Dvojky ČRo rozhodlo přistoupit k obměně odpoledního a večerního programu této stanice.

Hodinový kontaktní pořad věnovaný nejrůznějším praktickým otázkám včetně těch zdravotních z vysílání nezmizí, pouze se přesune z večerního času do hodiny mezi 16.00 a 17.00. V tomto čase má Dvojka prokazatelně více posluchačů než po 20. hodině, kdy se zájem části publika přesouvá k televizním obrazovkám. Takto budou mít potřebné rady odborníků mnohem širší dopad na veřejnost. Podle sdělení šéfredaktora stanice se nadále počítá s účastí MUDr. Jiřího Pešiny i dalších odborníků, na které jste byla z poslechu večerních Kontaktů zvyklá.

Po 20. hodině bude posluchače Dvojky od října čekat nejdříve půlhodinová četba na pokračování a poté repríza ranního pořadu Jak to vidí. Ta byla přesunuta z nočního času na četná přání těch, kdo ráno nemohli z různých důvodů být u přijímačů a nemohou čekat na reprízu tohoto oblíbeného pořadu hluboko po půlnoci.

Všechny tyto změny byly učiněny na přímý popud posluchačů. I zařazení nové četby na pokračování vychází z faktu, že večer je Dvojka nejposlouchanější českou rozhlasovou stanicí - právě proto, že dává velký prostor mluvenému slovu.

Věřím, že Vás moje odpověď uklidnila a že budete Český rozhlas s důvěrou poslouchat i nadále. Přeji Vám hodně zdraví a srdečně Vás do krásného Šrámkova města pozdravuji.

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio