Neúplné informace v programu ČRo

1. srpen 2020

Mnoho pořadů se dnes připravuje pro živé vysílání, nejsou předtočeny, a tím pádem se do poslední chvíle neví, zda pozvaný host přijde, zda jej nezastaví nemoc nebo neodkladné povinnosti apod.

Dobrý den, pane ombudsmane,

když jsou úvahy pana GŘ ČRo zvyšování měsíčního poplatku, tak moje úvahy jsou, že někteří zaměstnanci ČRo si neplní svoje pracovní povinnosti na 100%. Napříkl. otevřete si prosím TR 25/2020, str. 54, program Dvojka, 11:04, Blízka setkání, inzerovaný host je Marek Ztracený a skutečnost C. Mayerová. 16:04, Káva o čtvrté, diskusní pořad. A o čem bude, kdo bude pozvaný?????. Str. 60, program Dvojka, 15:04, Expedice. Jaký bude obsah??? Nenašel jsem to ani na webstránkách ČRo!!! Takže, vždy je něco za něco. Když chcete podražit, běžte do sebe, máte co zlepšovat.

S pozdravem 

P. S.

_____________________________________________________________________

Vážený pane,

rád bych přispěl k tomu, aby informace o pořadech Českého rozhlasu byly úplné a přesné. To bylo mou snahou jako šéfredaktora Týdeníku Rozhlas a jsem si jist, že stejný cíl má i současné vedení tohoto časopisu. Zjistil jsem však, že při nejlepší vůli nelze v řadě případů dosáhnout ideálního stavu. Mnoho pořadů se dnes připravuje pro živé vysílání, nejsou předtočeny, a tím pádem se do poslední chvíle neví, jak to celé dopadne – zda pozvaný host přijde, zda jej nezastaví nemoc nebo neodkladné povinnosti apod. Proto se nakonec před mikrofonem muže objevit jiný host, než jaký byl v programu uveden. Situaci navíc komplikuje výrobní lhůta časopisu, která znemožňuje doplnit aktuální informace, jež dorazily po uzávěrce. To jsou třeba informace o tématech a hostech diskusních pořadů. Naleznete je však na webu Českého rozhlasu:

https://program.rozhlas.cz/ 

Pro přesnost ještě doplňuji, že Týdeník Rozhlas vydává Radioservis, což je akciová společnost, vlastněná sice Českým rozhlasem, ale přísně kontrolovaná, aby žádným způsobem neužívala peníze z rozhlasových poplatků. Radioservis si na sebe musí vydělat sám – prodejem Týdeníku Rozhlas, knih a zvukových nosičů.

S pozdravem a díky za pochopení

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio