Babiččiny lívance s malinovou vomajdou zpod Suchých skal
Další z dobrot z kuchyní našich babiček budou lívance s malinovou vomajdou jak je připravovala babička Vladimíry Jakouběové.
Ingredience
- 30 dkg hladké mouky
- špetka soli
- 1/2 l mléka
- 1 lžíce krystalového cukru
- 1 vejce
- 2 dkg čerstvého droždí
- olej na smažení
- na vomajdu: ½ l malin, cukr nebo med, tvaroh
Do trochy vlažného mléka nasypeme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a v teple necháme vzejít. Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, zbytek mléka, kvásek a rozmícháme na hladké těsto. Pod utěrkou necháme nakynout. Misky lívanečníku potřeme olejem a na rozpálený naléváme naběračkou těsto. Opečeme z obou stran. Na talíři polejeme rozvařenými malinami s cukrem nebo medem a ozdobíme lžičkou tvarohu.