Obnovená premiéra pohádky Jiřího Trnky Sen noci svatojánské s hudbou Václava Trojana

23. březen 2023

Srdečně Vás zveme 17. dubna 2023 od 18.00 hodin do Rudolfina. Symfonický orchestr Českého rozhlasu zde se svými hosty uvede formou promítání filmu s živým orchestrem obnovenou premiéru pohádkového loutkového filmu Jiřího Trnky Sen noci svatojánské s hudbou Václava Trojana a textem Josefa Kainara pro soprán, tenor, vypravěče, dětský sbor a orchestr.

Provedení se rozhlasoví symfonikové ujmou společně s dirigentem Janem Kučerou, vypravěčem Petrem Štěpánkem, sopranistkou Patricií Janečkovou, tenoristou Danielem Matouškem a Dětským pěveckým sborem Českého rozhlasu se sbormistryní Věrou Hrdinkovou.

Další informace a vstupenky zde

Tato unikátní filmová hudba figuruje v nakladatelském katalogu Českého rozhlasu. V roce 2020 se rekonstrukce notového zápisu ujal skladatel a aranžér Adam Klemens. Partituru a party vytvořené dle Trojanova rukopisu z roku 1959 uloženého v Českém muzeu hudby si můžete vypůjčit v rozhlasové Půjčovně notových materiálů.

V roce 2021 vznikla studiová nahrávka Trojanovy hudby k tomuto proslulému loutkovému filmu, kterou najdete na CD i ke stažení v e-shopu Radiotéka.cz.

Rozhovor s autorem rekonstrukce Adamem Klemensem (web ČRo Vltava)

Informace o nahrávce a rozhovor s Petrem Štěpánkem (web SOČR)

Reportáž České televize ze studiového nahrávání SOČR (web ČT)

Spustit audio