Petr Hapka 80: Koncert i noty k výročí známého skladatele a zpěváka

2. duben 2024

K nedožitým 80. narozeninám Petra Hapky vydáváme speciální edici písně Štěstí je krásná věc v úpravě pro zpěv a klavír a zároveň s akordickými značkami pro další nástroje, např. kytaru. Navazujeme tak na několik předchozích rozhlasových edic Hapkových písní a filmových melodií.

Slavná píseň Petra Hapky a Michala Horáčka ve zpracování Daniela Fiedlera vychází samostatně u příležitosti konání vzpomínkového koncertu Petr Hapka 80, který pořádá a bude také živě přenášet Český rozhlas Dvojka.

Koncert k poctě Petra Hapky se koná ve středu 17. 4. 2024 od 20:00 v Kongresovém centru v Praze. Zazní na něm největší hity osobnosti české populární hudby v podání např. Lucie Bílé, Anety Langerové, Vojtěcha Dyka a řady dalších, Doprovázet bude Symfonický orchestr Českého rozhlasu a Skupina Petra Maláska.

Píseň Štěstí je krásná věc je také součástí dříve vydaného Radio-alba č. 4, které obsahuje celkem deset písní autorské dvojice Hapka-Horáček, navíc i v úpravě pro klavír sólo.

Hapkovy Nejznámější filmové melodie pak najdete v našem katalogu v rámci Edice ZUŠ. Hudba z filmů Krakonoš a lyžníci, Páni kluci, Bylo nás pět, Fešák Hubert a dalších jsou k dispozici v úpravách Petra Vaňka pro jeden až čtyři melodické hlasy a klavír. Dostupné je i vydání v Braillově notopisu.

Oblíbenou a často hranou Směs z filmových melodií Petra Hapky v úpravě Jana Kučery pro symfonický orchestr pak nabízíme v rozhlasové Půjčovně notových materiálů.

Noty s hudbou Petra Hapky vydané Vydavatelstvím a nakladatelstvím Českého rozhlasu najdete v e-shopu Radioteka.cz, k dostání budou také přímo na koncertě 17. dubna.

Celý audiozáznam koncertu naleznete na stránkách stanice Český rozhlas Dvojka.

Spustit audio