Písně na Dvojce

9. srpen 2017

Dvojka se dnes obrací k publiku od zhruba padesáti let věku výše, což se odráží kromě jiného právě i v hudební dramaturgii.

Vážený pane,

poslední dobou přibývá na playlistu Dvojky hudba modernější verze pop music na úkor dosavadní skladby, která vyhovuje převážné většině vašich posluchačů starší generace.

Pochybuji, že mladší ročníky, pro něž jsou nové písničky určeny, jsou tak početné, aby bylo nutné měnit dosavadní tradici. Ta jistě tvoří podstatný rys rozhlasové stanice a neměla by se ukvapeně měnit.

S pozdravem věrný posluchač Dvojky

Pavel Šár


Vážený pane Šáre,

děkuji Vám za kritické zhodnocení hudební dramaturgie stanice Dvojky. Je to pro mne zajímavá a cenná zpětná vazba vzhledem k chystaným diskusím o hudbě na Dvojce, které iniciovala ředitelka Programu ČRo Eva Hazdrová Kopecká.

Ve stručnosti řečeno, Dvojka se dnes obrací k publiku od zhruba padesáti let věku výše, což se odráží kromě jiného právě i v hudební dramaturgii. Věkové rozdíly v cílové skupině posluchačů nedovolují definovat hudební tvář stanice jednoznačněji, jsou nutné kompromisy, jejichž důsledkem je i Váš dopis.

O tom všem se bude v druhé polovině roku jistě podrobně jednat, já budu k těmto jednáním přizván a budu zastupovat názory posluchačů, mezi nimi i ten Váš.

Srdečně Vás zdravím.

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio