Písničky v Noční lince

8. únor 2022

Dramaturg Noční linky sdělil, že moderátorům pořadu připomene, ať více využívají písemné vzkazy posluchačů.

Dobrý den.

Jsem posluchačkou nočni linky. Ráda si poslechnu a přečtu přispěvky. Dnes se nečetly příspěvky, které byly zajímavé, ale pouštěly se písničky, někdy i tři po sobě. Proč ta změna? Děkuji za odpověď.

Z. S.

_______________________________________________________________________

Vážená paní,

děkuji Vám za kritickou reakci na pořad Noční linka vysílaný v neděli 5. prosince. Požádal jsem o spolupráci dramaturga tohoto pořadu a dovoluji si Vám sdělit své stanovisko.

Noční linka má určenou strukturu vysílání tak, aby v závěru vysílací hodiny, zhruba šest minut před celou hodinou, zazněla skladba, někdy doplněná rezervou až do časového znamení. Zde tedy může posluchač slyšet dvě skladby, i když ne v celém rozsahu. Moderátorka Jitka Lukešová se řídila tímto pravidlem a nechala v závěru hodiny zaznít jednu skladbu a po ní ještě druhou až do časového znamení. Za sebou tedy zazněla jedna celá píseň a po ní část druhé písně. Tři písně za sebou nebyly odvysílány. Je možné, že jste k tomuto pocitu dospěla tak, že po časovém znamení v půlnoci nejsou zařazeny zprávy, ale je zařazena znělka Noční linky, poté se moderátor pozdraví s posluchači a nasadí se skladba, po níž probíhá komunikace s posluchači.

Konstatuji tedy, že nedošlo k porušení stanovených pravidel. Nicméně Váš dopis vnímám jako užitečnou zpětnou vazbu. Na jeho základě mi dramaturg Noční linky sdělil, že moderátorům pořadu připomene, ať více využívají písemné vzkazy posluchačů.

Věřím, že mou odpověď přijmete s pochopením.

Přeji Vám stálé zdraví.

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio