Pořad Divadlo pro vaše uši

11. listopad 2016

Na základě podnětů posluchačů se pořad Divadlo pro vaše uši vrací do původního času po 21. hodině.

Dobrý den pane doktore.

Chtěl bych vyjádřit svoji maximální nespokojenost a zděšení s novou podobou pořadu vysílaného na regionálních stanicích v čase od 22 do 23 hodin, a to od 3. 10. 2016. Místo léty osvědčeného a báječně komponovaného pořadu pana Ilji Kučery ml. Divadla pro vaše uši, který je nyní nesmyslně vysílán od 1. do 2. hodiny v noci, je posluchačům předkládána obludná směska šíleností, jen aby se nějak zaplnil vysílací čas. Je to nehorázný výsměch Českého rozhlasu nám všem, léta spokojených a inteligentních posluchačů!

Z této nové situace jsem nejen hrozně rozladěn, ale i přímo naštván. A jsem nucen znechuceně vypnout rádio, jakmile uslyším byť jen kousek nového pořadu!

Kdo z nás posluchačů, kteří ráno vstávají do práce, si může zapnout a poslouchat rádio, respektive pořad Divadlo pro vaše uši, mezi 1. až 2. hodinou v noci, nikdo!

Do současné doby jsem pokládal Český rozhlas za jednoho z mála posledních garantů kultury obecně a i kultury vysílaných pořadů, které mají české posluchače čím oslovit, zaujmout a udržet si jejich přízeň, podporu a „fandovství“. Zřejmě i tady, v Českém rozhlase se dostáváme do bodu, jak je bohužel vidět v celé naší společnosti, že se do řídících a rozhodujících orgánů a funkcí dostávají nekompetentní hňupové a ignoranti, kteří prosazují své neprofesionální a rádoby novátorsko-moderní metody tvorby pořadů, které mají zřejmě zaujmout a oslovit nové posluchače… Opak je bohužel smutnou pravdou!

Obracím se proto na Vás se žádostí o možnou nápravu současného tristního stavu vysílání, které vzniklo kolem pořadu Divadla pro naše uši, a že se s plnou váhou Vaší funkce zasadíte o navrácení pořadu pana Ilji Kučery ml. Divadlo pro vaše uši do rozumného vysílacího okna mezi 22. a 23. hodinou večerní.

Děkuji za Vaši odpověď a pomoc.

S pozdravem

Tomáš Jašek

<hr/>

Vážený pane Jašku,

omlouvám se Vám za pozdní odpověď, ale bylo třeba dopřát odpovědným pracovníkům dostatek času, aby zvážili názory posluchačů, včetně těch, které jim i díky Vašemu dopisu zprostředkovala moje kancelář. Mám pro Vás potěšující zprávu. Podle sdělení pana Tomáše Pancíře, ředitele ČRo Region, se pořad Divadlo pro vaše uši vrací od 28. listopadu do původního času po 21. hodině. Je potěšující, že reakce posluchačů měla tak rychlý účinek. Je to pro mne jako zástupce posluchačů Českého rozhlasu chvályhodný příklad toho, jak se rozhlasoví pracovníci snaží vzít v úvahu posluchačská přání.

Přikládám vyjádření pana ředitele Pancíře, které má slova potvrzuje a uvádí celou věc do širších souvislostí.

Srdečně Vás zdravím a přeji Vám klidný víkend.

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

<hr/>

Vážený pane,

děkuji za Vaši reakci k pořadu Divadlo pro vaše uši. Opravdu nám jde o to, aby posluchači byli s naším vysíláním spokojeni – a proto jsme se (i na základě Vaší reakce) rozhodli pořad Divadlo pro vaše uši vrátit do původního času.

Změny ve večerním vysílání reagovaly na zavedení pořadu Kontakt. Naší snahou bylo zachovat ve večerním vysílání prostor pro aktuální příspěvky a už zavedené večerní rubriky, navíc jsme chtěli prodloužit živé vysílání. A protože Divadlo pro vaše uši nebylo možné vysílat živě, udělali jsme změnu, na kterou reagujete. I Vaše reakce ale dokazuje, že Divadlo pro vaše uši se pro řadu posluchačů stalo víc než jen běžným rozhlasovým pořadem. A protože posluchači jsou pro nás samozřejmě na prvním místě, vrátíme tento pořad od 28. listopadu do původního času.

Ještě jednou Vám děkuji za reakci a doufám, že budete dál spokojeným posluchačem Českého rozhlasu.

S pozdravem

Mgr. Tomáš Pancíř, ředitel rozhlasového studia ČRo Region

Spustit audio