Pořad v archivu ČRo

7. červenec 2016

Vážený pane Pokorný, když dovolíte, jsem stálý posluchač ČRo a obracím se na Vás poprvé jako na ombudsmana.Sledoval jsem opakovaně v pořadu Ad Libitum 12. 6. 16 debatu filozofů M. Hausera a V. Bělohradského zabývající se fakticky stavem západní civilizace.

Tato debata představuje významný a inspirativní podnět k přemýšlení a člověk by si přál mít ji opakovaně k dispozici. Bohužel jsem ji ani po prvním uvedení ani nyní v archivu Vltavy nenašel. Domnívám se, že tak významné vzdělávací počiny ČRo by měly být posluchačům trvale dostupné, a důvod k jejich znepřístupnění licencí či jinak mi není jasný.

Vážený pane Pokorný, přeji ať se Vám v nové funkci daří a je pro Vás prací potěšitelnou, jenom mi budete chybět při živém uvádění pořadů nového týdne v TR.


Vážený pane,

děkuji Vám za milá slova, velmi mne potěšila. Práce v Týdeníku Rozhlas byla důležitou etapou mého života a jsem rád, že mi taková možnost byla dána. Vždy jsem se snažil využít té příležitosti k prospěchu posluchačů i Českého rozhlasu a doufám, že se mi toto předsevzetí podaří naplňovat i v nové funkci.

Váš dotaz jsem konzultoval s vedoucím redakce kulturní publicistiky Jiřím Kamenem, v jehož gesci je Víkendová příloha stanice Vltava, kde beseda M. Hausera a V. Bělohradského Postmoderna a její konce? poprvé zazněla. Protože dramaturgie počítala s jejím brzkým reprízováním, počkala se zařazením na webové stránky Českého rozhlasu až po repríze v pořadu Ad libitum, navíc bylo třeba dojednat souhlas agentury zastupující jednoho z hostů debaty. Vše se podařilo a dnes byl tento pořad umístěn na webové stránky Českého rozhlasu - iRadio, do vyhledávače stačí uvést Víkendová příloha stanice Vltava a pod datem 28. 5. naleznete rozhovor, o který máte zájem. Připojuji kompletní odkaz.

Věřím, že Vám pořady Českého rozhlasu budou i nadále přinášet radost i poznání.

S pozdravem a přáním všeho dobrého

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman ČRo

Spustit audio