Šance pro děti objektivem fotoaparátu

6. leden 2017

V Galerii Vinohradská 12 budou od 9. ledna představeny fotografie, které v rámci fotografického semináře pořídily děti z chrudimského nízkoprahového klubu Šance pro Tebe z. s..

Prostřednictvím fotografií se můžeme vracet do minulosti, oživit si chvíle, které nás překvapily, potěšily, dojaly. Při jejich vzniku autor promýšlí záběr a vyhodnocuje nejoptimálnější moment pro stisknutí spouště. Mnozí z nás to bereme jako samozřejmost.

Jsou však mezi námi tací, kteří by bez pomoci druhých neměli k této aktivitě přístup. Tak tomu bylo tomu u dvou desítek dětí a teenagerů ve věku šesti až sedmnácti let žijících ve vyloučených lokalitách. Tito klienti Šance pro Tebe z. s. v Chrudimi využili nabídky zúčastnit se fotografického workshopu v Hrochově Týnci, Prachovicích a Chrudimi. Právě oni jsou autory desítek vystavených snímků. Cílem aktivity bylo zpřístupnit jim nový tvůrčí zážitek, pobídnout je k projevení kreativity a osvojení dalších návazných zkušeností. Pracovní seminář probíhal od června do prosince roku 2015. Na výpravách pod vedením lektorů a pracovníků Šance vznikla celá řada zajímavých snímků. Účastníci se fotili navzájem, zachytili své nejbližší ve známém prostředí, dokumentovali městské scenérie i život zvířat v záchranné stanici Pasíčka.

Zveme Vás na vernisáž výstavy, která se za účasti některých autorů a autorek fotografií uskuteční ve středu 11. ledna od 17 hodin v Galerii Vinohradská 12, suterén budovy Českého rozhlasu. Děti, které přijdou ve středu představit svoje fotografie, navštíví také rozhlasový ateliér a odnesou si památku v podobě společné studiové fotografie.

Výstava potrvá do 31. ledna 2017. Pro veřejnost je otevřeno každý čtvrtek od 12 do 18 hodin.

www.sance.chrudim.cz

Spustit audio