Silvestr na Vltavě

17. leden 2017

Silvestr na Vltavě tvoří vědomou protiváhu zábavným pořadům jiných rozhlasových, a zejména téměř všech televizních stanic.

Vážení,

bavili jste se o Silvestru na stanici Vltava? Já ani náhodou. Stejně jako výběr her na Štědrý den a o adventu. Prostě extra „kulturní stanice“. To měla být pomsta p. Hurníka? Tomu by odpovídaly narážky p. Hurníka v rozhovoru starého a nového šéfredaktora o přestávce koncertu před Vánoci.

Nebo to je neschopnost nového šéfredaktora? Zatím se jede na rozdíl od Dvojky ve starých kolejích. Ostatně Silvestr na Dvojce byl skvělý, zejména blok scének Hodinový manžel – už dlouho jsem se tak nezasmál. Vltavě přeji mnoho Duchů svatých, protože jeden je pro ně k osvícení zcela nedostatečný.

S pozdravem

Robert Fanta

<hr/>

Vážený pane Fanto,

děkuji Vám za poznámku týkající se silvestrovského programu stanice Vltava. Předám Vaše hodnocení novému šéfredaktorovi Vltavy a také tvůrcům celé silvestrovské kompozice. Chtěl bych jen poznamenat, že mohu vyloučit záměr ze strany jak pana Hurníka, tak nového šéfredaktora pana Fischera. Silvestrovský program se začal připravovat před mnoha měsíci, kdy nebylo zřejmé, jak se situace na Vltavě vyvine, ostatně Lukáš Hurník pracuje nadále v Českém rozhlase na odpovědném místě šéfproducenta hudebních programů a profesionální čest by mu nedovolila snížit se k poškození programu stanice, kterou po dlouhá léta vedl a pro kterou nadále pracuje v nové funkci.

Ze stejného důvodu nelze podezřívat nového šéfredaktora Vltavy Petra Fischera, který se ujal řízení stanice v době, kdy byl silvestrovský program téměř kompletně připraven do vysílání.

Dovolte obecnější poznámku ke koncepci vltavských silvestrů: dlouhodobě platí, že tvoří vědomou protiváhu zábavným pořadům jiných rozhlasových, a zejména téměř všech televizních stanic. Je to alternativa pro ty, kteří chtějí poslední den v roce strávit ve společnosti kultivovaných hudebních a slovesných pořadů, v nichž může – ale také nemusí – být akcentován jistý humorný prvek. Je mi líto, že Vám tento program nevyhovoval, a jistě je Vaše hodnocení cennou zpětnou vazbou pro všechny, kteří tento program připravovali.

Rád zároveň vyřídím Vaše pozitivní hodnocení pořadů na Dvojce šéfredaktorovi této stanice Martinu Gromanovi.

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio