Ve studiu S1 proběhl podzimní koncert s Edicí ZUŠ

16. listopad 2023

V největším rozhlasovém nahrávacím studiu S1 se 10. listopadu konal koncert pro žáky základních uměleckých škol, který uspořádalo Vydavatelství a nakladatelství Českého rozhlasu ve spolupráci s rozhlasovým edukativním projektem VlnohraníAsociací ZUŠ.

Programem s názvem „Koncert (nejen) s rozhlasovými znělkami aneb od renesance ke swingu“ provázela herečka a moderátorka stanice Vltava Jana Trojanová. Své školy a své pedagogy výborně prezentovali žáci základních uměleckých škol z Českých Budějovic, Doks, Liberce, Pardubic, Sedlece, Uničova, Ústí nad Orlicí, Valašského Meziříčí, Vysokého Mýta, Zlína a  Židlochovic.

V podání souborů zobcových fléten a klavíru zazněly znělky Hajaja, Večerníček a Pozor zákruta! z nově vydané publikace v aranžmá Jiřího Gemrota. Dále zněly kytara, fagot, trubka i sólový klavír. Z katalogu Edice ZUŠ návštěvníci koncertu slyšeli instruktivní skladby Milana Dvořáka, Jana Hály, Ivana Kurze nebo Zbyňka Matějů, písničky Jiřího Šlitra i kratší kusy starých mistrů v úpravě Lubomíra Nováka.

Během koncertu byly také poprvé představeny nové noty přepsané do Braillova notopisu – Nejznámější filmové melodie Petra Hapky. Toto vydání bude nakladatelstvím Českého rozhlasu distribuováno do všech speciálních škol pro děti s vadami zraku. Dostupné bude i v půjčovně pomůcek pro zrakově postižené, kterou provozuje Světluška a v Knihovně K. E. Macana v Praze 1.

Ve fotogalerii se podívejte, jako to ve studiu S1 vypadalo. Pro žáky i pedagogy to byl jedinečný zážitek a možnost, jak si předat zkušenosti s kolegy a seznámit se ve zvukové podobě s novinkami z notového katalogu Českého rozhlasu.

Spustit audio