Výpadky mobilní aplikace Českého rozhlasu

24. květen 2017

Za technickými problémy při poslechu radia z mobilu stojí pravděpodobně tok dat mezi poskytovateli internetového připojení.

Dobrý den,

na Google Play jsem stáhnul mobilní aplikaci pro poslech všech stanic Českého rozhlasu pro systém Android. Poslech je bohužel neustále přerušován výpadky nebo zcela vypadavá. Ve stejném telefonu mam instalovaný poslech BBC a některých dalších rádií a vše funguje bezvadně.

Můžete mi prosím vysvětlit, jak mám postupovat, aby poslech Českého rozhlasu fungoval?

S pozdravem

Josef Troy


Vážený pane Troyi,

Váš dotaz jsem konzultoval s kolegy ze sekce Nová média Českého rozhlasu. Přikládám proto jejich reakci:

S největší pravděpodobností bude problém s Vaším internetovým připojením. Závisí na síle a kvalitě signálu (doporučujeme minimálně 3G připojení, ideální je LTE a Wi-Fi, pokud je dostupná). Tento problém také může způsobovat HW výbava telefonu (například zda není HW nějak poškozen/zastaralý).

Pokud Vám ale například BBC funguje bez problémů, je možné, že je konflikt na internetové lince mezi Vaším poskytovatelem připojení a naším poskytovatelem streamovacích služeb. Pro stream je používána technologie HTML5, která je bohužel náchylnější právě na výpadky a kolísání na síti (proto Vám příjem vypadává). Bohužel tuto situaci nijak nevlivníme.

S pozdravem

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio