Vysílání pro žáky a studenty

18. říjen 2017

Děti mají k dispozici velmi dobře vedené internetové stránky Rádia Junior bez reklam.

Dobrý den,

nevím, je-li má poznámka vhodná pro Vaši funkci, ale myslím si, že je škoda, že již v rozhlase neexistuje rozhlas pro školy. Myslím si, že by to mohlo velice prospět znalosti jazyků, ale třeba i matematiky a dalších oborů vzdělávání.

Také by mělo být více četby se zaměřením především na mládež, která dnes čte velice, velice málo.

Děkuji Vám, že mou připomínku předáte na ta pravá místa.

Zdraví Vás pravidelný posluchač Dvojky

Jaroslav Obermajer


Vážený pane Obermajere,

děkuji Vám za zajímavý a podnětný dopis. Souhlasím s Vámi, že četba hodnotné literatury je pro rozvoj lidské osobnosti nenahraditelná a pomáhá aktivovat jiné vrstvy lidské psychiky než třeba zážitky ze sledování filmů či hraní videoher.

Nejbližší četbě je právě poslech mluveného slova, tedy doména rozhlasu. V této oblasti má Český rozhlas na co navazovat – výkony našich herců každoročně hodnotí oblíbená anketa Týdeníku Rozhlas Neviditelný herec. Co se týče dětských posluchačů, doporučuji Vaší pozornosti Rádio Junior, vysílající po celý den na internetu (což je platforma, která je dnešním dětem stejně blízká, jako nám byl za našeho dětství rozhlasový přístroj).

Zároveň mají děti k dispozici velmi dobře vedené internetové stránky Rádia Junior bez reklam, zato s kvalitním výchovným i zábavným obsahem.

Rádio Junior je určeno dětem do dvanácti let věku. Pro starší děti nabízí Český rozhlas sobotní rozhlasové hry a večerní četby na pokračování na Dvojce. Ale uznávám, že aktivit, které by rozvíjely fantazii i znalosti dnešních dětí a mládeže, není nikdy dost. Proto Váš dopis předám šéfredaktorovi této stanice s doporučením, aby mu věnoval náležitou pozornost.

Se srdečným pozdravem a přáním všeho dobrého

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio